REKLAMI GEÇ

‘Milli Mücadele’ sergisi açıldı

‘Milli Mücadele’ sergisi açıldı

Denizli Belediyesi Ödemiş Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Ödemiş Belediyesi Kent Arşivine ait ‘Milli Mücadele ve Yunan Ordusu’nun Anadolu’da Bıraktıkları’ konulu sergi düzenlenen tören ile açıldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2013 Cumartesi, 15:51

Denizli Belediyesi Ödemiş Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Ödemiş Belediyesi Kent Arşivine ait ‘Milli Mücadele ve Yunan Ordusu’nun Anadolu’da Bıraktıkları’ konulu sergi Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda düzenlenen tören ile açıldı.

Törene Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, , Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber, Pamukkale Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Mithat Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Daha önce Balıkesir, Burhaniye, Uşak, Bergama ve Ödemiş’te sergilenip 20 bin kişi tarafından ziyaret edilen sergide Yunan işgali sırasındaki şimdiye kadar görüşmemiş siyah-beyaz fotoğraflar, belgeler ve objeler yer alıyor.

Açılış öncesinde sergi ile ilgili kısa bir konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin,” ‘Milli Mücadele ve Yunan Ordusu’nun Anadolu’da Bıraktıkları’ isimli sergimizin Denizli’de açılarak Tarih severlerin beğenisine sunulması ve Denizli Belediyesi’nin bu kapsamda bizimle işbirliği içinde olarak destek vermesi bizleri mutlu etti” dedi.
denizli-milli-mucadele-sergisi-ic

“TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Açılışta konuşan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ise “Ödemiş Belediyesi Kent Arşivine ait ‘Milli Mücadele ve Yunan Ordusu’nun Anadolu’da Bıraktıkları’ konulu sergi’nin Denizli’de açılması bizleri mutlu etti. Denizli Belediyesi Tarihi dokuya her daim önem vermiş ve bu noktada üzerine düşeni her zaman fazlası ile yapmaya çalışmıştır. 9 Kasım tarihine kadar Turan Bahadır Sanat Merkezi’nde açık kalacak sergiye davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı