REKLAMI GEÇ

112 bayan kuaförü denetlendi

112 bayan kuaförü denetlendi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde hizmet veren 112 bayan kuaförünü denetledi. Mesleki iş yeri temizliği ve personel hijyeni yönünden denetlenen 47 iş yeri hakkında ihtar veren ekipler, 2 işyeri hakkında da cezai işlem uyguladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2013 Çarşamba, 14:44

Denizli Belediyesi Zabıta ekipleri, il merkezinde hizmet veren bayan kuaförlerini denetledi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kuaförlerin iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri temizliği, tertip ve düzeni, genel temizliği, ağda odaları, fırça ve havlular ile personel hijyeni denetlendi.

Denetlenen, kuaförden 47’si hakkında ihtarname verilirken, 2 işletmeye de  idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi.
Vatandaşların daha sağlıklı ve düzenli şartlarda hizmet alabilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini dile getiren Zabıta Müdürü Emin Akbulut, “Hizmet sektöründe yer alan tüm işletmelerin halk sağlığını ön planda tutarak faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir. Toplum ve insan sağlığı açısından vazgeçilmez bir önem taşıyan, hizmet birimleri içerisinde ilk sırayı alan berber ve kuaförlerin sağlıklı şartlar içerisinde çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmek amacıyla denetimler gerçekleştirdik” dedi.

Akbulut, “Denetlenen 112 kuaförden 47 tanesine ihtarname verilirken 2 tane işletmeye ise idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. 63 işyerinde ise herhangi bir olumsuzluk görülmedi. Biz elbette ki denetimlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak burada önemli olan işletmelerin kurallara uygun hizmet sürdürmesidir. İnsana hizmet veren tüm işletmelerin halk sağlığını riske atacak tutum ve davranışlardan uzak durmaları gerekmektedir” diye konuştu.
denizli-zabita-ekipleri-kuaforleri-denetledi-ic

Akbulut ayrıca,  vatandaşların da herhangi bir olumsuzlukta belediyenin 153 numaralı telefonunu arayabileceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı