REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi’nden 1 yılda 87 park

Denizli Belediyesi’nden 1 yılda 87 park

2004 yılından bu yana hizmete sunduğu yeşil alan, park ve vadi projeleri ile Avrupa’daki pek çok kenti geride bırakan Denizli Belediyesi, 2013 yılı içinde 87 parkı Denizli halkının hizmetine sundu.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2013 Çarşamba, 14:48

Denizli Belediyesi, yeşillikler içinde bir Denizli’yi vatandaşlara sunmak için park, vadi ve çevre düzenlemelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeşil alan miktarını her yıl bir önceki yılın iki katı oranında artıran Denizli Belediyesi, bu alandaki birinciliğini kimseye bırakmıyor.

2004’te Denizli’de kişi başına düşen yeşil alan sadece 1,5-2 metrekare iken bugün Denizli, birbirinden büyük yeşil alan ve parklarla tanışmış durumda. Öyle ki, son 10 yılda yeşil alan miktarı 1,1 milyon metrekareden 6,4 milyon metrekareye yükseldi.
denizli-belediye-parklari-ic-3

Yeni Parkların Yapımı Hız Kesmeden Devam Ediyor
Bir zamanlar yeşil alan fakiri olan Denizli’de inanılmaz bir rekora imza atan ve kentin her yanını birbirinden büyük yeşil alan ve parklarla donatan Denizli Belediyesi, 2013’de 87 yeni parkı hizmete sunarken 19 parkın ise yapımı devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında kentin çeşitli yerlerinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıpranan parklar da yeniden düzenleniyor. Bu çalışmaların ardından 7’den 70’e tüm Denizli halkı yemyeşil bir kentte yaşamanın ayrıcalığını doyasıya yaşıyor. Yaptığı tüm parklarda Denizli halkının rahat ve mutluluğunu düşünen Denizli Belediyesi, tüm parklarda oyun alanları, spor sahaları, göletler, koşu ve bisiklet yolları ile kafeteryalar yapmayı da ihmal etmiyor.
denizli-belediye-parklari-ic-1

Vadi Parklarının Yapımı Devam Ediyor
Denizli’nin dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donatan Denizli Belediyesi, büyük parkların yanı sıra vadi parklarının yapımına da devam ediyor. Bu kapsamda Ege Bölgesi’nin en büyük vadi parkı olan Ak Vadi Parkı ile Sevindik Vadi Parkı’nın yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl içinde hizmete girecek olan Ak Vadi Parkı, Ege’nin en büyük vadi parkı olacak. 7 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan bu parkta, spor sahaları, tenis kortları, piknik alanları ve koşu yolları bulunacak. 92 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan ve önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan Sevindik Parkı ise bölgenin yeni çekim merkezi olacak. Parkta, spor sahaları, piknik yerleri, kelebek vadisi ve tarih bahçesi yer alacak.
denizli-belediye-parklari-ic-2

”Denizlimiz için Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, her hizmetin Denizli için yapıldığını belirterek, şöyle dedi: ”Denizlimiz her alanda büyük mesafeler kat etti. Önceden bin metrekareden fazla yeşil alan yokken bugün tek başına 700.000 metrekare olan parklar şehre kazandırılıyor. Amacımız, çocuklarımız ve gençlerimizin spor yaparak sağlıklı ortamda büyümeleri, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın da yeşillikler içinde hoşça vakit geçirmeleridir.

Denizlimizin her köşesini vatandaşlarımızın dinlendiği, stres attığı, kent yaşamından ayrılıp soluk aldığı bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bu yıl içinde hizmete sunduğumuz 87 park da bu düşüncenin bir tezahürü. 2004 öncesi Bağırsak Deresi olarak bilinen alanda çocuklar açıkta akan kanalizasyon atıklarında oyun oynardı. Ama şimdi aynı yer AK Vadi parkı haline dönüşüyor. İki düşünce arasındaki fark budur. Yine Sevindik Mahallemizdeki vadi parkı inşaatımız da devam ediyor. Bizler insanımıza en güzelini en iyisini ve en mükemmelini sunmaya çalışıyoruz. İnsan odaklı hizmetlerimizi her gün bir yenisini ekleme düşüncesindeyiz. Bu vesileyle gerek 2013 öncesi ve gerekse 2013 yılında yaptığımız parklarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun”.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı