REKLAMI GEÇ

Belediye’den ilginç kampanya

Belediye’den  ilginç kampanya

Denizli Belediyesi, “Atık Yağ Getir deterjanı götür” kampanyası başlattı. Okullarda öğrencilerden toplanan atık yağlar için çeşitli hediyeler, ev ve işyerinde ise 5 litre toplayan ailelere bulaşık deterjanı veriliyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2013 Pazartesi, 10:10

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların çevre konusunda duyarlılığını arttırmak amacıyla il merkezindeki okullara bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştirdi.

Okullara yerleştirilen ve sesle yönlendirme gerçekleştiren makine, atılan atık yağın içerisinde herhangi bir yabancı sıvı olup olmadığını kontrol etmekte ve atık yağın içerisinde başka bir sıvı varsa bu sıvıyı atık yağdan ayırarak ayrı bir haznede biriktiriyor. Okullarda atık yağ toplayan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken ev ve işyerlerinde ise kampanya başlatıldı.

5 LİTRE ATIK YAĞA 1 BULAŞIK DETERJANI
Ev ve işyerlerinde 5 litre bitkisel atık yağı toplayana 1 bulaşık deterjanı hediye ediliyor. Belediye ekipleri, vatandaşların evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları 5 litreye tamamladığında gelip yağı alıyor ve bulaşık deterjanını veriyor. Bu konuda, belediyenin Atık Danışma Hattı ya da ALO(153) çağrı merkezleri vatandaşları bilgilendiriyor. Ayrıca belediye, apartman, site ve iş yerlerine bitkisel atık yağ toplama bidonları yerleştirilerek periyodik toplamaları yapıyor.

BAŞKAN ZOLAN’DAN RİCA
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 litre kızartmalık atık yağ, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Ciddi boyutlarda çevre kirliliği oluşturduğu bilimsel olarak ortaya çıkarıldı. Bu yönde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak etkin görev üstlendik ve uygulamayı başlatıp devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bitkisel atıklarını ayrı toplamlarını rica ediyorum” dedi.

Bu arada vatandaşların atıklarla ilgili her türlü bildirimlerini ALO(153) çağrı merkezine yada 266 24 05 numaralı Atık Danışma Hattı’na bildirmeleri istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı