REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi’nden kömür denetimi

Denizli Belediyesi’nden kömür denetimi

Denizli Belediyesi ekipleri, soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla kömür satış noktaları ve konutları denetledi. Belediye’den dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalı uyarısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2013 Salı, 16:03

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Belediyesi ekipleri, haneleri ve kömür satış noktalarında kömür denetimi yaptı.

Denizli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Denizli Belediyesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak ve hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz” denildi.
denizli-komur-denetimi-ic

Aynı açıklamada, “ Denetimler kapsamında kömür satış noktalarında kömür satış izin belgelerinin olup olmadığı, satılan kömürlerin İl Mahalli Çevre Kurulu’nca belirlenen kalite kriterlerine uygun olup olmadığı Belediyemiz bünyesinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite olmuş DENÇEV Çevre Kalite Laboratuarı’nda analizi yapılarak kontrol edilmektedir. Çalışmalar sadece kömür satış noktalarıyla sınırlı kalmıyor.
Ayrıca apartman ve sitelerde de yakılan kömürün kalitesi belirlenerek kalorifer yakıcılarına ve apartman site yöneticilerine yerinde eğitimler veriliyor. Başta solunum yolları enfeksiyonu olmak üzere insan vücudunda birçok olumsuzluğa sebebiyet veren hava kirliliği, kentimizde problem iken, yapılan bu çalışmalarla ve halkımızın da duyarlılığı sayesinde en aza indirgenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kontrol ölçümlerinde de kentimizdeki hava kirliliği sınır değerlerin altında kalmıştır. Daha sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yaşayabilmek için vatandaşlarımızdan bazı isteklerimiz olacak. Tüketiciler, kömürlerini Satış İzin Belgesi olan yerlerden almalı. Açıkta kömür satılmamalı ve alınmamalı, kalitesiz kömür kullanılmamalı. ‘Kalorifer kazanı ateşçi belgesi’ olmayanlar, ateşçi olarak görevlendirilmemeli. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalı. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemesi sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası yapılmamalı. Kalorifer kazan kontrolleri ve bakımları sürekli yapılmalı, bacalar her yıl temizletilmelidir. Belediyemizin yakıt ve hava kirliliği konusu dâhilinde vatandaşlarımızdan gelecek her türlü bildirimler için ALO (153) çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı