REKLAMI GEÇ

Çınar Meydanı horoz heykeline kavuşuyor

Çınar Meydanı horoz heykeline kavuşuyor

Denizli Belediyesi, Denizli’nin simgesi olan ve birebir Denizli Horozu renklerini taşıyacak Türkiye’nin en büyük Cam Horozu heykeli tamamlandı. Horozun yeni yerinde hazırlıklar başladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2012 Pazartesi, 17:10

Denizli Belediyesi, Delikli Çınar Meydanı’nın Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na yakın olan kısmında yapılacak horoz için çalışma başlattı. Fen İşleri ekipleri, 5,20 metre çapında yuvarlak bir havuzun üzerine inşa edilecek horoz heykeli için kazı çalışmalarına ağırlık verildi.

Alanda ilk olarak 1,5 metre yüksekliğinde ve 5,20 metre çapına havuz yapılacak. Havuzun hemen ardından ise ‘Denizli Horozu’nu Seçiyor’ anketiyle vatandaşların katılımı sonucu belirlenen Cam Horoz Heykeli monte edilecek. Horoz, Denizli Horozu’nun bire bir renklerini yansıtacak ve cam kısmı el işiyle yapılacak. Atatürk Caddesi yönüne bakacak horoz, 3 boyutlu olarak inşa edilecek.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin simgesi olan horozun, Türkiye’nin en büyük horozu olacak şekilde yapılacağını belirterek, ‘Denizli halkı horozunu cam horoz olarak seçti. Kaidesi hariç iki metre boyunda olacak horoz heykeli, Türkiye’de açık havadaki en büyük cam heykel olma özelliğini taşıyacak. Denizli’ye gelenler şehrin camdan simgesi horozu görmeden ayrılmayacak. Herkes, horoz başında fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarışacak. Paylaşımcı demokrasi anlayışı ile hareket ederek, yeni horozun nasıl olacağını halkımıza sorduk. Seçilmiş bir horoz olan Cam Horoz Heykeli’nin yapımına başladık. Denizli’mize şimdiden hayırlı olsun’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı