REKLAMI GEÇ

DİGEM’de gezi iptalinin intikamı mı alındı?

DİGEM’de gezi iptalinin intikamı mı alındı?

İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar’ın bir önceki toplantıda mazeretinin kabul edilmeyip yok sayılması bugünkü oturumda tartışmaya yol açtı. Bir süre önce, “Gereksiz masraf olacağı” gerekçesiyle tek başına muhalefet yürüterek İl Genel Meclisi üyelerinin Avrupa gezisini iptal ettiren Çapar’ın yok sayılması, gezi meselesindeki tavrının intikamı olarak yorumlandı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2013 Salı, 17:26

Denizli İl Genel Meclisi Kasım ayının ikinci toplantısında bir ilk yaşandı. 9.5 yıldan bu yana meclis üyeleri, katılmadıkları birleşimler için ıslak imzalı dilekçe olmadan izinli sayılırken, Kasım ayı toplantılarının ilk birleşiminde, CHP’li Meclis Üyesi Bekin Çapar’ın yok sayılması tartışmaya neden oldu.

denizli-digem-gezi-rovansi-ic-3

10 DAKİKA ARA VERİLDİ
İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Çapar, ikinci oturumda yoklama sonrası toplantıya gelmeyen üyelerin mazeretli sayılmasının oylanacağı esnada söz almak isteyince gerginlik yaşandı. Bekir Çapar, 9.5 yıldan beri bu mecliste usulsüzlük yapıldığını belirterek, “Dün benim mazeretim ‘Islak imza yok’ diye kabul edilmedi ve yok sayıldım. 9.5 yıldan beri aynı uygulama yapılırken dün böyle davranılmasına bir anlam veremedim” diyerek itirazını dile getirdi. Kendisine söz vermek istemeyen Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin toplantıya 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

KARA BİR LEKE
İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Sezai Boran, konuyla ilgili söz alarak, “Bu meclise düşen kara bir lekedir. 9.5 yıldan beri bu mecliste böyle bir tartışma yaşanmamıştı. Her konu saygı ve karşılıklı anlayış içerisinde görüşülmüştür. İlk kez bu mecliste böyle bir olay yaşanıyor. Bu meclise düşürülmüş kara bir lekedir” diye konuştu.
denizli-digem-gezi-rovansi-ic

GEZİNİN RÖVANŞI ALINIYOR
Toplantıya verilen arada CHP Grup odasında Denizlihaber.com’a açıklama yapan Çapar, geçtiğimiz aylarda İl Genel Meclisi’nin Avrupa’ya yapacağı teknik geziye muhalefet ederek iptal ettirdiği için böyle bir muameleyle karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. Çapar, toplantılara 3 kez mazeretsiz katımama üyelğin düşmesini gerektiriyor. Ben bana yapılmak istenenlerin, beni düşürmek istedikleri durumun farkındayım. Bu oyuna gelmeyeceğim” dedi.
denizli-digem-gezi-rovansi-ic-ic-2

GEZİ NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?
Bir süre bütün parti gruplarının altına imza attığı Avrupa gezisi, Bekir Çapar’ın, “Kapanacak bir meclisin teknik gezi yapması gereksiz. Boşuna masraf yapılmamalı” diyerek itirazı üzerine başlayan süreçte kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Vali Abdülkadir Demir tarafından veto edilmişti.

Yorumlar

Rafet   -  Bağlantı 5 Kasım 2013, 20:59

Sayin Avukat Bekir Capar hakli, tüyü bitmemis yetimin hakkini yiyen AKP liler, mahserde iki elim iki yakanizda olacak ben sizlere vatandaslik hakkimi helal etmiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı