REKLAMI GEÇ

Jandarma 174. yaşını kutladı

Jandarma 174.  yaşını kutladı

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümü, Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende düzenlenen törenle kutlandı. 2010 yılında oluşturulan Jandarma Köpek timinde görev alan Has ve Ahir’in gösterisi kutlama törenine damgasını vurdu.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2013 Cumartesi, 13:23

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. yıldönümü, Denizli İl Jandarma Komutanlığından düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, daire müdürleri, STÖ temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

denizli-jandarma-174-kurulus-yildonumu- (4)

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Vali Vekili Abdullah Acar’ın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Ardından “Jandarma Olmak Onurumdur” ve “Jandarma” adlı, askerler tarafından okunan şiirler, davetlileri duygulandırdı.

denizli-jandarma-174-kurulus-yildonumu- (2)

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz törende yaptığı konuşmada, “Jandarma teşkilatının köklü geçmişinden bahsederek; “Bugün Jandarma teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Komutanlığı kuruluşundan bu güne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır” dedi.

Jandarma teşkilatına Denizli halkının desteğinin azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Vali Vekili Abdullah Acar, “Devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamaklarından birini oluşturduklarının bilinciyle ve “Vatandaş Odaklı Kamu Hizmeti” anlayışıyla çalışan Jandarma Teşkilatı’nın başarısında elbette Denizli halkının desteği azımsanamayacak kadar çoktur. Bu nedenle Denizli İl Jandarma Komutanlığımız; Denizli halkının verdiği bu destekten aldığı kuvvetle suç ve suçlularla mücadele kapsamında her gün projeler üretiyor ve Denizli’nin daha huzurlu bir kent olması için çalışıyor” diye konuştu.

denizli-jandarma-174-kurulus-yildonumu- (3)

JANDARMANIN ONURU OLDULAR
Köpek timlerinin gösterisinde ise; Jandarma Genel Komutanlığı’nca yetiştirilerek, Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na tertip edilen ve tim komutanı emir komutasında; İl Jandarma Komutanlığı’nda 27 Ağustos 2010 tarihinde faaliyete başlayan (4) yaşındaki Ahir isimli Alman Pointer cinsi bomba arama köpeği;, sivil bir araca yerleştirilen patlayıcı maddeyi, daha sonra da 4 çantadan bir tanesine gizlenmiş olan tabancayı kısa süre içinde bulmayı başardı. Bomba arama köpeği Ahir; şimdiye kadar katılmış olduğu 280 operasyon neticesinde 83 tabanca, 88 tüfek, 3270 fişek ele geçirilmesine katkı sağladığı bildirildi.

denizli-jandarma-174-kurulus-yildonumu-

İl Jandarma Komutanlığı’nda 04 Temmuz 2011 tarihinde faaliyete başlayan 3 yaşındaki Has isimli İngiliz Labrador Narkotik ve Psikotrop madde arama köpeği ise; yine sivil bir araca yerleştirilen uyuşturucu maddeyi kısa sürede buldu. “Has” bugüne kadar katılmış olduğu 210 operasyon çerçevesinde, 173 kg. kubar esrar, 3000 kök kenevir bitkisi, 1290 gr. Kenevir tohumu, 35 adet extacy hap, 100 gr bonzai maddesi, 52 gr. Eroin ve 3850 gr. Afyon sakızı maddesi ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Has ve Ahir, son olarak engel parkurlarını tek tek aşarak izleyiciler önünde hünerlerini sergilediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı