REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Çınar Meydanı Taksim’i andırdı

Denizli’nin Çınar Meydanı Taksim’i andırdı

Delikliçınar Meydanı’ndaki hükümeti protesto eylemi Denizli’de benzeri görülmemiş bir kalabalığı bir araya getirdi. Yaklaşık 20 bin kişi saatlerce Çınar’ı inletti.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2013 Cumartesi, 19:10

Denizli son yılların en kalabalık eylemine sahne oldu. Vatandaşlar, Cumartesi Saat 19:00’da başlayacağı açıklanan eylemden yaklaşık 2 saat önce Delikliçınar Meydanı’nda toplanmaya başladı. Kısa sürede kalabalık 10 bin kişiye ulaştı. Sloganlarla hükümeti istifaya çağıran kalabalığın sesi, Denizli’de yankılandı.

Kalabalık, Başbakan’ın daha önceki tepki eylemleri için kullandığı “Bir grup marjinal” nitelemesine göndermede bulunan kalabalık, “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saybana” sloganları attı.

Denizlililer eyleme çocuklarıyla birlikte geldi. Genci yaşlısı binlerce kişi, özgürlüklerin kısıtlanmasına ve hükümetin son dönemdeki uygulamalarına tepki gösterdi.

4 BULVAR TRAFİĞE KAPANDI

Eylem nedeniyle Çınar ve civarında trafik kapandı. Gazi Bulvarı, Atatürk ve İstiklal Caddesi ile Lise Caddesi trafiğe kapandı. İnsanlar akın akın kalablığa karıştı.

anons

CEP TELEFONLARI DA KESİLDİ

Eyleme sahne olan Delikliçınar Meydanı’nda cep telefonları da bir süre engellendi. İstanbul’daki gibi polisin yine sinyal kesici cihazlar kullandığı tahmin ediliyor.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Kalabalık grup, Çınar Meydanı’nda eylemini bir süre devam ettirdikten sonra Gazi Bulvarı’ndan Bayramyeri’ne doğru yürüyüşe geçti. Gazi Bulvarı’ndan insan seli aktı. Kalabalığın bir ucu Maliye Sarayı’na ulaştığında, diğer ucu ise halen Çınar’daydı…

GİDEREK ÇOĞALDI

Kalabalığın sayısı giderek arttı. Kalabalık, Bayramyeri’nden Saltak Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.  Sloganlarla Denizli’nin sokaklarını inleten gruba vatandaşlardan da destek geldi. Grubun sayısı bir anda 20 bini buldu.

Yorumlar

belfu   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 22:10

Hala bu tepkiyi 3-5 ağaç için sanan dünyası dar arkadaşlaaar.. Bu tepki benzindeki r vergiye, bu tepki açlık sınırını 1185 tl açıklayan hükümetin asgari ücreti 765 tl olarak belirlemesine, b­u tepki yıllarca elimize geçse paramparça edecek kadar nefret ettiğimiz imralı itinin başımıza ‘sayın’kesilmes­ine, bu tepki hergün üçer beşer ama toplamdaki 35 bin şehidimize, bu tepki başbakanın ‘biz kurulda kararını aldık ve uygulayacağız asla ve kat’a geri adımda atmayacağız’ üslubuna… Bu tepki eğer ağaca olsaydı meydanlarda sadece Tema Vakfı üyeleri olurdu yıllarca olduğu gibi..

irfan   -  Bağlantı 3 Haziran 2013, 09:53

hayırlı olsun protestonuz..secimlere kadar unutmayında oy vereceginiz partıyi, şaşırıp tekrar akp ye vermeyin…TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR..

semra dönmez   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 18:29

bizler 12 eylülden öncesini gören kişileriz istemezdikki çocuklarımız torunlarımızda böyle günler görsün.bizi ozamanlarda yıldıramadılar şimdide yıldıramayacaklar.ben 1.dim 5 oldum dahada çoğalacak bu akp zihniyetinin ezileni asla ve asla olmayacağız.hepimiz daha dikkatli olalım.haklıyken haksız duruma düşmeden bu örümcek beyinli insanlardan kurtulalım.allah hepimizin yardımcısı olsun.(akp)liler hariç

Kâmil Görse   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 14:17

Denizli polisine teşekkürler!

Özkan Fidan   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 23:19

Denizli, Ecevit’in mitinginden sonra ; üstelik toplama, bindirme olmadan ; üstüne üstlük, belli bir örgüt ya da platformun yönlendirmesi de açık seçik olmadan böylesi kendiliğinden ve gençlerin soluklarıyla gerçekleşen bu eylem, olsa olsa bir milattır ! Umarım, bu dayanışmadan alınacak dersleri belli kesimler alır, geleceğe dönük planlarını ona göre yaparlar. Halkın birikimi, öfkesi beyninden aşağıya doğru sağılmıştır. Gelecek, daha aydınlık görünüyor. Sonrası önemli…

hüseyin dönmez   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 22:19

adamın dibidir dibi benim hemserilerim.nıhayet be türkiyem. artık daha bu saltanat devrilir. 🙂

   -  Bağlantı 1 Haziran 2013, 19:44

haksız duruma düşmeyecek şekilde ellerinden gelen protestoyu yapsın hemşehrilerim.uzaktayım ama gönlüm onların yanında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı