REKLAMI GEÇ

Minibüsler kaldırılıyor mu?

Minibüsler kaldırılıyor mu?

Denizli Belediye Meclisi, iki minibüsün birleşerek 1 Özel Halk Otobüsü olacak şekilde otobüse dönüştürülmesi kararı aldı. Oy çokluğu ile meclisten geçen karar, şehir içi yolcu taşıyan minibüs şoförlerini tedirgin etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2013 Perşembe, 19:48

Denizli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları gergin geçti. Bir gün önceki toplantıda EGS Fuar Alanında yapılan imar planı değişikliğini tartışan Belediye Meclisi’nde son birleşiminde de şehir içi yolcu taşıyan minibüslerin birleşerek halk otobüsüne dönüştürülmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporu tartışıldı.

2 MİNİBÜS BİR HALK OTOBÜSÜ OLACAK
Denizli Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde faaliyet gösteren M plakalı minibüs hat ruhsat sahiplerinin en az 2/3 çoğunluğunun oluşturacağı bir tüzel kişilik çatışı altında toplanmaları ve 2 minibüs bir Özel Halk Otobüsü olacak şekilde dönüştürülecek.

CHP VE İP İTİRAZ ETTİ
Plan ve Bütçe komisyonu tarafından hazırlanarak meclis gündemine sunulan raporun uygulamaya geçirilmesi halinde. Minibüsçülerin mağdur edileceği belirterek ret oyu verdiler. İşçi Partisi Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, “ Daha önce güzergahları değiştirilerek mağdur edilen minibüsçüler, bu karar ile ikinci kez mağdur edilmiş olacak. Ayrıca, durak sahiplerinin görüşü alınmadan böyle bir karar alınması doğru değil” dedi.

GEREKÇELER İKNA EDİCİ DEĞİL
Trafik yoğunluğunu azaltmak ve hizmet kalitesini artırarak kaliteli, konforlu, hızlı ve uygun fiyata taşıma gerekçelerinin ikna edici olmadığını ileri süren Dikmen, şehir içinde 380 otobüs, 760 minibüsten daha çok trafik yoğunluğu yaratacağını belirterek ret oyu verdi.

MİNİBÜSÇÜLER TEDİRGİN
Denizli Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinde hazırlanan rapor, minibüs hat sahiplerini tedirgin etti. Bugün zorlama olmadığını ancak, ileri günlerde zorla dönüştürülmek istenmelerinden endişe eden hat sahipleri, ekonomik olarak da zorlanacaklarını belirttiler.

Yorumlar

farklı bakış   -  Bağlantı 28 Eylül 2013, 19:33

Belediyenin raylı sistem çalışması yapmadan dolmuşlara dokunmaması lazım

ali   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 00:07

dolmuş kalksında o zaman göreyim ben sizi.analarınız bacılarınız kapısının önünde inip binebileceklermi.otobüste dip dipe giderler artık.Ayrıca dolmuşu kafasının istediği yerde durduran , biraz geçse oopp inecek var çok gittin diye bağıran insanlar uzaylımı? sen ,ben, anam,bacın,kardeşin.

csher   -  Bağlantı 6 Temmuz 2013, 08:48

Düne kadar 9 bin tl para kazanırlarken artık kendileri değil şöför çalıştırmaya başlamışlardı, bugün kazandıkları para 3,5-4 e düştü açız demeye başladılar. yazık be kardeşim yukarıda allah var inşaatta 8-9 saat sıcağın altında çalışım 1,5 tl para ile aile geçindirenlerde insan. belediyeyi sonuna ladar destekliyorum inşallah kalkar dolmuşlar..

MEHMET   -  Bağlantı 27 Haziran 2013, 14:14

İLİMİZDE AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARI’NDA, KONFORLU, YANİ AYAKTA REZİLLİK ÇEKTİRMEYEN, TEMİZ HAVA TENEFFÜS ETTİREN VE MÜSLÜMAN BİR MİLLET OLARAK İNSANLARIMIZI -KADIN ERKEK DEMEDEN- DİP DİBE (BALIK İSTİFİ) GETİREN BİR ULAŞIM SAĞLANIYOR MU OTOBÜSLERİMİZLE?.. (BKZ: 34 NOLU HAT İLE GİDENLERİN HALİ – ÖZELLİKLE AÖF SINAV GÜNLERİ)

İLGİLİLERİ OTOBÜS VE DOLMUŞLARA BİNMEYE DAVET EDİYORUM Kİ MADALYONUN HER İKİ YÜZÜNÜ DE GÖRSÜNLER…

ali çetin   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 00:19

Eğitimli şöforlere ihtiyaç var.biran önce hayata geçmeli.müşterisini dövmeyen şöforleri bekliyoruz.

turgut   -  Bağlantı 24 Haziran 2013, 13:51

ağrılı ve vanlı yorumcular, daha öncede söyledim , Denizlili olarak dolmuşculardan saygı bekliyoruz, trafikte diğer şöförlere saygı bekliyoruz, kurallara riayet edilmesini bekliyoruz, sizin mesleklerinizde kimsenin gözü yok merak etmeyin, konuyu ekmek davasına çekmeyin, Turekstende dolmuşçulardanda SAYGI bekliyoruz sadece,saygısızlık yaparsan sende aynı cevabıda lafıda alırsın, herkes işinde gücünde yorgun araç sürüyor, birtek siz değilsiniz yani. Denizlili olarak Denizlide trafiğin düzenli olmasını istiyoruz. Akrabanla aynı eve paylaşmak, maaşını ikiye bölmek yanlış benzetmeler bunlar, ortaklı şirket yada kuruluş diye bir kavram var. Neyse zaten bugün bu gazetede belediye açıklama yapmış, isteyen birleşir istemeyen dolmuşla çalışır demiş. İsterseniz birleşin istemesseniz birleşmeyin.Artık başkada cevap vermek istemiyorum

VANLI   -  Bağlantı 20 Haziran 2013, 19:41

DURMAK YOK DOLMUŞA DEVAM ULAŞIM SEKTÖRÜNÜN TEMİZ KALPLİ DOST CANLISI SAYGIDEĞER MİNÜBÜS ESNAFIM DUALARIMIZ SİZİNLE ZORDA KALDIĞIMIZDA KARDA KIŞTA YAĞMURDA YAŞTA GÜNEŞLİ SICAK HAVADA SİZ VARDINIZ SİZ OLCAKSINIZ BİZ OTOBÜSE BİNMEK İSTEMİYORUZZ BİR KİŞİ HATA YAPTIYSA BÜTÜN TOPLUMA MAL EDİLEMEZ HERKES NE KADAR DÜŞMANMIŞ HERKES MESLEKLERE VE EKMEĞE KARŞI KİNDAR OLMUŞ TELAFUZUNU BEĞENMEDİĞİM KİŞİLER VAR ŞİDDETLE KINIYORUM YAZCAKSAN TERBİYELİ YAZ KİMSENİN KİMSEYE YANLIŞ SÖZLER DEMEYE HAKKI YOK YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARA GÖRE OTOBÜSLER 300-400 MİLYARMIŞ VE AYRICA TUREXE 18-22TRİLYON PARA VERİLCEKMİŞ TUREX SÜLALESİNİ BESLİCEK BU PARAYLA ÇIKAR İÇİN İNSANLARIN RIZKIYLA UĞRAŞMAYINNN TOPLUMDA DA DOLMUŞ DÜŞMANLARI ÇOK MİLLETİMİZE ŞİMDİYE KADAR HEP HİZMET ETTİ BU DOLMUŞÇULAR BİR İKİ HATA YÜZÜNDEN HERKES DOLMUŞÇULARIN ÜSTÜNE GELİYOR BAŞKA HABERLERE BÖYLE YORUMLAR YOK ÖĞRENMİŞLER DOLMUŞ DOLMUŞ YARASI ÇOKMUŞ BAZI KİŞİLERİN HEEE . HELE KURAL İHLALİ FALAN DARACIK YOLDA KENDİNİZ ÇOK USTA ŞÖFORSÜNÜZ GALİBA YOLU DARALTPTA BANA KİMSE TRAFİKTEN KURALDAN BAHSETMESİN OTOBÜS ŞÖFORLERİ KADAR SAYGISIZ GÖRMEDİM GÜVENDİKLERİ ARKALARIMDA OLDUKLARINDAN MÜŞTERİLERİ SÜREKLİ AZARLAYIP HORLUYORLAR AMA SİZ ÖĞRENMİŞSİNİZ Bİ DOLMUŞÇULARI YAZMICAKTIM AMA BU DOLMUŞÇULARADA YAZIK DİYE YAZIYORUMMM HERKES KENDİ İŞİNİ DÜŞÜNSÜN KENDİ İŞİNİZ BİTTİ MİLLETİN EKMEĞİNİ DÜŞÜNÜR OLMUŞSUNUZ SARI TAKSİ HERYERDE DEVAM EDİYOR BİTMEDİ GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ.Bu kısır düşüncelerinizle bakkalları kaleiçi esnafını öldürdünüz bide dolmuşçuları öldürün esnaf kalmasın denizlide içiniz rahat olur artık. ve BU OTOBÜS OLMASINI İSTEYEN KİŞİLER ÇIKARINIZ VAR GALİBADA ONDAN ÇOK İSTİYORSUNUZ

has ağrılı   -  Bağlantı 20 Haziran 2013, 19:18

sen onların girceği yükün altına girsen ailen açlıktan ölür sen bu düşüncenle bile dolmuşçu esnafını ve ailesini sürünen ölü yapcan. illahi sarı taksiler kalktı diye dolmuşlar kalcak mı bu nasıl bir zihniyettir burası büyükşehir İSTANBUL VE ANKARA İZMİR BUNA ÖRNEKTİR burada hem dolmuş olmalı hem otobüs hem metrobüs ve halk istediğine binmeli kimse zorla elinden tutup zorla dolmuşa bindirmiyor örnek vercek olursak sen evinin yarısınDA bir akraban ile oturmak istemisin aynı evde ya da en basitinden maaşını başkasıyla yarıSInı paylaşırmısın senin kendi emeğin olan parayı alnının terini sizin için böyle düşünmesi kolay ve ben eminimki bu dolmuşçuların içinde sende olsaydın sende kabul etmezdin ve uzaktan davulun sesi herkese hoş gelir hangimiz mesleğimizde 4 4lük insanlarıZ emin ol senin hata yapmadığım dediğin yerde mutlaka çok büyük bir açığın vardır. kimseyide tanımadan kimsenin mesleğine ve kişiliğine kaşar diyemezsin ne olursa olsun ön yargılı davranma bu işiN altını bilmiosun.

turgut   -  Bağlantı 20 Haziran 2013, 16:30

kimsenin ekmeğinde ve mesleğinde gözümüz yok, eve ekmek getirmek için diğer insanlara saygısızlık yapmak doğru değildir. her mesleğin bir zorluğu var, dolmuşçular sabah 5 ten 12’ye çalışıyor diye trafikte kural ihlali yapma hakkını elde etmezler. Denizlide on binlerce vardiyalı çalışan işçiler var, sadece dolmuşlar değil yani. dolmuşcuların içinde elbette çok iyi şöförler var örneğin bir gün bozuk param olmadığı için ve 100 tl bozamadığı için benden para almayan fakülte çamlık şöförü var ama öyle yeşil ışıkta muhabbete dalan, yolları kendi malıymış gibi kullananları kimse hoş karşılamaz. herkesin yetişeği bir işi var. Kaşar lafı tüm dolmuşçulara değil elbet ama geçen günkü şöför gibi ve diğer tüm meslektekiler benzer laubalilikte olursa sadece ben değil herkes benzer düşüncelere sahip olur. 15-20 sene önce sarı taksilar nasıl birleşip dolmuş olduysa, şimdide dolmuşçular birleşip otobüs olmalıdır. kimse mesleğinden olsun demiyorum, diyende zaten öteki dünyada hesabını veremez ama dolmuşlar kalksın , birleşip otobüs olsun diyorum, hisse sahibi olsunlar, kar paylarına sahip olsunlar, ailelerine eskisinden daha iyi baksınlar diyorum, düşüncem bu.

has ağrılı   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 14:56

bu yorumlara baktımda bazı kişilerin kendini bilmez yorumlarını okudumda ne kadar ekmek düşmanı varsa böle kişiler bu dolmuşlar yerine sizin mesleğinizle sizin işinizle uğraşılmalı önüne gelen söz sahibi olmuş siz kimsinizde milletin ekmeğine sürekli dil uzatıyorsunuz. turgut isimli kişi seninde iş hayatına acilen son verilmeli hemde çok acilen sen trafikte çok mu kurallara uyuyon bi dolmuşları gözün görmüş artık herkesin mesleğine saygılı olalım kaşar fln hiç yakışmayan sözler onlarla birlikte sabahın 5 de sen mi kalkıyorsun akşam 12 ye kadar sen mi çalışıyorsun herkes evine ekmek götürüyor. böyle yaparken böyle geri kalmış düşüncelere sahipken DENİZLİ ESNAFINI ÖLDÜRDÜNÜZÜN farkındamısınız. BIRAKIN DOLMUŞÇULARI ADAMLARLA UĞRAŞMAYIN ARTIK MESLEKLERİNİ DEVAM ETTİRSİNLER VE HER MESLEĞE SAYGI İLK ÖNCE OLMALI. GÜNÜ GELİR SİZİNDE MESLEĞİNİZİ ELİNİZDEN ALIRLAR KİMSENİN AHI YERDE KALMAZ.

turgut   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 12:44

dolmuşların kaldırılması gerekli, aslında geç bile jkalındı. Trafikte ne zaman bir dolmuşla karşılaşsam muhakkak bir kural ihlalini görürüm. Yolcu indirip bindirirken sağa yanaşmazlar, arkada oluşmuş konvoya hiç umursamazlar. Daha 2 gün önce fakülte çamlık dolmuşunun biri kırmızı ışıkta yoldan geçen birisiyle muhabbete daldı, yeşil yandığı halde geçmedi, dolmuşçunun yemediği küfür kalmadı, çalınan kornalar falan hiç umurunda değil. Tam kaşarlanmış bunlar, acilen kaldırılmalı hemde çok acilen.

denizlilicirkin   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 23:07

cok sacma trafigi rahatlatmak için otobüs yapacam diyorsun hadi tmm diyelim yaptin otobüs icin de olan tacizi nasıl engelliceksin en azından dolmuşda böle bir sıkıntı olmuyor bayanlar acısından bukadar minübüscü hat sahibinin hakkını nerede vereceksin ordan ekmek yiyen insanların hakkını nerde vereceksin büyük şehirlerde dolmuş yok mu izmire istanbula bi bak orlarda bile dolmuş var otobüsde var denizli trafigini rahatlatmak için önce kurallara uyan bir halk olmak lazım dolmuşlar kalkarsa encok madur olan gene halk olacak hat sahipleri olacak başkası deil

ibrahim   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 18:22

bu minübüslerin kaldırılmasını isteyenler siz mesleğinizde çok mu saygılı çok mu EĞİTİMLİSİNİZ bi kendinizze bakın sonra minübüsçüleri eleştirin. nolmuş bi şöforden tıp öğrencisi dayak yediyse hasta yakınlarından hergün dayak yiyorlar ya. siz milletin ekmeği ile neden uğraşıyorsunuz. biz özgür bi toplumuz bırakın minübüse binmek isteyen binsin turexe binmek isteyen turexe binsin. yolları tek şerite düşürürsen trafikte sorun olur ulaşımda sizin özel araçlarınız ulaşımı aksadıyor toplu taşıma kullanın o zaman hiç trafiğe çıkıp bakmıyorsunuz galiba dolmuştan çok otobüs, otobüsten çok özel araç var vee minübüs şöforleri gayet saygılı ve eğitimli. her isteyen minübüs şöforü taksi şöforü olamaz.

ali çetin   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 16:40

çok iyi olur.bir an önce hayata geçirilmeli.minibüs şöforü daha geçen gün tıp fakültesi öğrenciyi dövmüştü.eğitimli şöforler olmalı.

huseyin   -  Bağlantı 14 Haziran 2013, 20:23

sayın başkanım kamu oyunu neden derin bilgiler vermiyorsunuz mesala turexse verilcek paradan bahsedebilirsiniz bu pada neden niçin verilcek 18 trilyon az para degil turexsin sülayesine ömür boyu yetecek bi para bu parayı ne hakla istersiniz ve yasalmı?

esoett   -  Bağlantı 14 Haziran 2013, 10:45

Otobüs istemiyorum ya. Dolmuşçu amcalarımız daha sıcak kanlı vatandaşa daha iyi davranıyor..

denizli   -  Bağlantı 14 Haziran 2013, 09:07

çok doğru bir karar miniüsler çok fazla ve de trafiği aksatmada üzerlerine yok umarım sayıları sabit kalır. birde şöförlere iyi bir eğitim verirler yolcu alınacak yerleri ışıkta durulmasıgerektiği öğretilir. kara çok doğru

osman uğur aksoy   -  Bağlantı 14 Haziran 2013, 08:47

AKPLİ DENİZLİ BELEDİYESİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ ARTIK.CANI SIKILDIKCA MİNİBÜS ESNAFIYLA UĞRAŞIYOR.BAZEN DÜZERGAHLARINI BAZENDE EKMEKLERİYLE UĞRAŞIYOR.GECEN AYA KADAR MİNİBÜÇÜLERE TUREX OTOBÜSLERİNİ PAZARLAMAYA ÇALIŞMIŞTI.PAZARLIK AŞAMASINDA KALDI.BİRDE ŞUNU MERAK EDERİM NEDİR BU ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK ???? ZATEN YOLLARI DARALTAN BELEDİYE DEĞİLMİ.DARALAN ŞEHİR İÇİ YOLDA TRAFİK NASIL RAHATLAR:)))))

Ali   -  Bağlantı 13 Haziran 2013, 22:52

Belediyenin daha önceki minübüs güzergahları ile ilgili kararında vatandaş olarak minübüsçülere destedk vermiştim.Ama minübüsçülerin vatandaşa davranış şekillerinden ve trafikteki hal ve hareketlerinden dolayı bu sefer minübüsçülerin karşısındayım.Trafikte ve yolculara hiç nezaket kurallarına uymuyorlar.İşlerine geldiği gibi yolcu alıyorlar.Vatandaşın acil işi var dolmuş dolu değil arkadaki boş gitmesin diye almıyorlar.falan filan.BENCE DEĞİŞSİN:

ibrahim tercan   -  Bağlantı 13 Haziran 2013, 20:26

hayırlı uğurlu olsun denizlimize yerinde bir karar.ayrıca münübüscülerede soruldu dıye biliyorum

alican kaya   -  Bağlantı 13 Haziran 2013, 20:03

aslında kendi memleketimizin şoförleri olacak güzel olacak fakat ya tutarsa ilkesine benzer şekilde genel düşünülmemiş bir karar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı