REKLAMI GEÇ

“Denizli yeni sanat merkezine kavuşuyor”

“Denizli yeni sanat merkezine kavuşuyor”

Denizli Belediyesi talihsiz bir yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Sanat Merkezi’nin yapımına başladı. Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı 400 günde tamamlanacak merkezin Denizli’ye ayrı bir prestij kazandıracağını vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2014 Pazartesi, 16:52

Yaşanan talihsiz bir yangın sonucunda tamamen kullanılamaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi yerine yeni bir sanat merkezi yapmak üzere planlamalarını tamamlayan Denizli Belediyesi, yeni sanat merkezinin inşasına başladı.
Yeni Sanat Merkezi projenin inşası 400 günde tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Belediye Sanat Merkezi sahip olduğu özelliklerle Ege Bölgesi’nin en modern sanat merkezlerinden birisi olacak” dedi.
denizli-belediye-sanat-merkezi-insaati-ic

“Denizli’ye prestij kazandıracak”
Kent merkezinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan merkezin farklı ve modern mimari tarzıyla da Denizli’ye prestij kazandıracağını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ” 16 Ocak 2012 yılında elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi’nin yerine yangından hemen bir kaç gün sonra düzenlediğimiz bir basın toplantısı ile yenisinin yapılacağını duyurmuştuk. Öncelikle kısa sürede enkazı kaldırdık. Geçen süre zarfında gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Yeni merkezin projesini hazırladık. Kentin geleceğini de düşünerek ortaya çok güzel bir proje çıkardık. Yeni yapılacak sanat merkezi bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak. Farklı mimari yapısı ile de dikkat çekecek merkez Denizli’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

Başkan Zolan: “Söz verdik, yapıyoruz”
Kent merkezinde yer alan Belediye Sanat Merkezi’nin özellikle bölge ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Zolan, bölgede yaşayan ve işyeri sahibi olan vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerin ardından burada yeni bir kültür sanat merkezi yapmaya karar verdiklerini söyledi. Yeni sanat merkezinin dünya standartlarında yapılacağını kaydeden Başkan Zolan,” Yangının olduğu gün vatandaşlarımıza yeni bir sanat merkezi müjdesi vermiştik, şimdi o sözümüzü tutuyoruz” dedi.
denizli-belediye-sanat-merkezi-insaati-ic-1

“Tüm Türkiye’ye örnek olacak”
İnşasına başlanan merkezin bölgeye büyük hareketlilik getireceğini belirten Başkan Zolan, yeni sanat merkezi ile şu bilgileri verdi:
“Belediye Sanat Merkezi’nde 1 büyük ve 6 küçük olmak üzere toplam 7 gösteri salonu ile 3 iş yeri bulunacak. Bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak bu merkezde konser ve tiyatro gibi farklı etkinlikler de düzenlenebilecek. Kent merkezinde eski yerinde inşaa edilecek böylesi bir kültür sanat merkezi çok uzun yıllar Denizli’nin ihtiyacını karşılayarak bölgeye de hareketlilik katacak. Şimdiden Denizli’ye hayırlı olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı