REKLAMI GEÇ

Türkçe Olimpiyatları ilgi gördü

Türkçe Olimpiyatları ilgi gördü

Uluslararası Türkçe Derneği’nin (TÜRKÇEDER) bu yıl ‘Evrensel barışa doğru’ temasıyla ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında düzenlediği 11’inci Türkçe Olimpiyatları, Denizli’de ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2013 Salı, 16:29

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Uluslararası Türkçe Derneği’nin (TÜRKÇEDER) düzenlediği Türkçe Olimpiyatları Denizli’de yapıldı.

Atatürk Stadı’nda yapılan Türkçe Olimpiyatlarına, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı.

40 ülkeden iki bin finalist öğrencinin geldiği Türkiye genelindeki olimpiyatın Denizli ayağına Bulgaristan, Moldova, Uganda, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Nepal, Sırbistan, Sri Lanka, Tacikistan, Tunus ve Kosova’dan 65 öğrenci katıldı.denizli-turkce-olimpiyatlari-ic

Kazakistan ve Uganda’dan gelen öğrenciler Denizli yöresine ait türküleri seslendirdi. Güney Afrikalı Mohamed Alaa da Barış Manço ve Neşet Ertaş’ın şarkı ve türkülerini söyledi. Olimpiyat öğrencilerin hep birlikte ‘Yeni bir dünya’ adlı şarkısını söylemesinin ardından yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı