REKLAMI GEÇ

Denizli’de 5. eylem günü

Denizli’de 5. eylem günü

Gezi Parkı eylemleri Denizli’de 5. gününe girdi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yüzlerce genç, hükümeti protesto etti, eylemlerde hayatını kaybeden 3 vatandaş için saygı duruşunda bulundu. Ak Parti önüne siyah çelenk bırakan göstericiler kendi aralarında yumruklaşmaya varan gerginlikler yaşadı.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2013 Salı, 19:56

İstanbul’daki Gezi Parkı’nda başlayıp, ülke geneline yayılan eylemler Denizli’de de sürüyor. Eylemlerin 5. gününde yine buluşma noktası Delikliçınar Meydanı oldu. Yüzlerce genç, meydanda toplanarak gösteriye başladı.

Bugünkü eylem, gösterilerin başladığı tarihten bu yana hayatını kaybeden 3 vatandaş için saygı duruşu ile başladı. Yanlarında getirdikleri pankartlar ve sloganlarla hükümeti protesto eden eylemciler, iktidarın dayatmacı uygulamalarından vazgeçmesini istedi.

Polisin yine müdahale etmediği eylemde kalabalık Çınar Meydanı’nda kısa sürede birikti. Sayıları 2 bine ulaşan grup, Gazi Bulvarı üzerinden Bayramyeri’ne doğru yürüyüşe geçti.

Maliye Sarayı önüne ulaşan grup, buradan Saltak’a döndü, Çaybaşı ve Lise güzergahını takip ederek tekrar Çınar Meydanı’na geldi.

EYLEMDE ÇELENK KRİZİ
Burada Ak Parti il binasına siyah çelenk bırakmak isteyen eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Polis çelenk bırakılmasına izin vermeme yönünde tavır koydu. Eylemcilerle polis arasında gergin dakikalar yaşandı. Eylemciler, polis aleyhinde sert sloganlar attılar.

POLİS İZİN VERDİ
Polisin tavrına karşı direnen eylemcilerin istediği oldu. Polis, gerginliğin tırmanmaması adına ve Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un talimatı ile  eylemcilerden iki kişinin parti binası önüne çelenk koymasına izin verdi.

galeri-anons
EYLEMCİLER ARASINDA YUMRUKLAŞMA
Bu arada eylemciler ile polis arasındaki çelenk pazarlığı devam ederken eylemciler arasında tartışma çıktı. Polise direnilmesi gerektiğini savunanlarla, çelenk koymakta ısrarcı davranılmaması gerektiğini savunan taraflar arasında şiddeti artan tartışma esnasında yumruklaşmalar yaşandı.

EYLEM TEKRAR MEYDANA TAŞINDI
Tarafların sakinleşmesinin ardından tekrar Çınar meydanında toplanan binlerce vatandaş, bir süre daha sloganlar atarak eylemlerini sürdürdüler. Eylemciler, Çınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi, İstiklal, Gazi Bulvarı ve Lise Caddesi’ne açılan kavşağı bir süre oturma eylemi yaparak trafiğe kapattı. Polisin ikna ettiği kalabalık, kavşağı boşaltarak Denizli Belediyesi önünde eylemlerini sürdürdü.

TENCERE TAVALI EYLEM
Bu arada evlerindeki vatandaşlar da tencere tavaları birbirine çarparak, ışıklarını kapatıp açarak eylemcilere destek verdi.

Yorumlar

Umut Deda   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 13:26

Emin ol ki şehit olduğundada meydanlardaydım !

islam türkoğlu   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 10:09

altuğ taş arkadaşım bu ülkede 4-5 şehit olduğu zamanda yürüyüşler oldu.. senin haberin olmamış olabilir. Ayrıca bu yürüyüşlerin tek bir sebebi yok. Verilen şehitlerde sessiz kalan hükümete, reyhanlıda ölen vatandaşlar olurken burada olmayan başbakana pkk ile barış süreci diye aponun bile hükümet adına kararlar vermesine gibi bir çok sebebe topyekün bir protestodur peki yorumundan belli ki senin savunduğun hükümet 4-5 şehit verdirtmeye sebep olan kişileri neden meclise aldı? neden masaya oturdu? neden otobüslerle onların karşılanmasına ses çıkartmadı? sen önce bunlara cevap ver…

altuğ taş   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 23:05

aferin çok güzel.. iyide gençler bu ülkede hergün 4-5 şehidin olduğu günler olsu neden o zaman o pankartları alıp meydanlara inmediniz. Memleket o zaman elden gitmiyorduda şimdimi gidiyor..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı