REKLAMI GEÇ

Ayda 150 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor

Ayda 150 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor

Denizli Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde ayda 150 ton atık çevreye zarar vermeden yok ediliyor. Denizli Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesis Muğla ve Aydın illerine de hizmet veriyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2013 Cumartesi, 12:10

Denizli Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisinde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Denizli ve çevre illerine hizmet veriyor.

Ayda 150 ton tıbbi atığın yok edildiği tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’ye örnek olan birçok çevresel yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu sürdürdükleri çevre politikası sayesinde Türkiye’nin En Çevreci Belediyesi, Türkiye’nin En Temiz Kenti unvanlarını taşıdıklarını dile getirdi.

Diğer evsel atıkların bertaraf edilmesinde gösterilen hassasiyetin çok daha fazlasını tıbbi atıkların çevreye zarar vermeden yok edilmesinde gösterdiklerini dile getiren Başkan Zolan, “Dünya’da ekonomik krizler, siyasi krizler olabilir. Bu krizler mutlaka bir gün sonlandırılır, bertaraf edilir. Ama çevresel krizler olduğunda o krizi sonlandırmak ve geriye dönüş sağlamak mümkün olmayabilir. Bu hassasiyeti bilen bizler Denizli’de çok önemli çevresel politikalar uyguluyoruz” dedi.
denizli-tibbi-atik-tesisi-ic

Zolan, Denizli’nin Türkiye’nin en temiz kenti unvanını taşıdığını da hatırlatarak, “Diğer evsel atıkların bertarafında gösterilen hassasiyetin çok daha fazlasını tıbbi atıkların çevreye zarar vermeden yok edilmesinde gösteriyoruz. Tıbbi atık konusunda Denizli merkez üs oldu. Aydın ve Muğla’da bizdeki gibi bir tesis olmadığı için atıkları bize gönderiyorlar ve burada yok ediliyor. Ayda ortalama 150 ton tıbbi atığın bertarafını sağlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı