REKLAMI GEÇ

Donduran arıza

Donduran arıza

Kınıklı’da Pamukkale Üniversitesi Kampusu yakınlarında yol çalışması sırasında, iş makinesi doğal gaz boru hattına zarar verdi. Havaya yayılan doğal gaz korku ve paniğe yol açarken, yangın tehlikesine karşı vanalar kapatıldı. Bu nedenle kentin büyük bölümüne doğal gaz verilemiyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2013 Pazartesi, 20:11

Denizli’de yol çalışması sırasında doğalgaz taşıyan ana borulardan birisinin patlaması nedeniyle kentin önemli bir bölümünde kesinti yaşanıyor. Doğal gaz verilemediğinden vatandaşlar kış soğuğunda evinde titreyerek arızanın giderilmesini bekliyor.

DENİZLİLİLER TİTRİYOR
Alınan bilgiye göre, iş makinesiyle yapılan kazı çalışması sırasında Kınıklı bölgesine doğal gaz taşıyan ana boru hasar gördü. Büyük bir gürültüyle binlerce metreküp doğal gaz havaya yayılırken, patlamanın etkisiyle inşaat alanındaki taş parçaları park halindeki araçlarda maddi hasara yol açtı. Çevredeki binalarda oturanlar da korku ve panikle dışarıya fırladı.

Denizli’de doğal gaz dağıtımını gerçekleştiren Kentgaz ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Vanalar kapatılarak bölgeye doğal gaz akışı durdurularak yangın tehlikesinin önüne geçildi.

Bu arada bölge kısa sürede güvenlik kordonuna alınarak taşıt trafiğine kapatıldı. Denizli-Antalya karayolundaki trafik akışı geçici olarak ara yollara yönlendirildi.

VATANDAŞLAR EVLERİNDE DONDU
Doğal gaz hattındaki patlamanın ardından kentin büyük bir bölümü doğal gazsız kaldı. Akşam saatlerinde hava sıcaklığının sıfır derece dolayında olması nedeniyle doğal gaz kullanılan konutlarda ısınma sorunu yaşandı.

Evlerinde titreyerek oturan vatandaşlar Kentgaz’ı telefon yağmuruna tuttu. Yoğun arama nedeniyle şirketin 444 8 429 ve Alo 187 nolu telefonlarına ulaşmakta sıkıntı yaşandı.

SAAT VERMEDİLER
Arıza nedeniyle başlayan doğal gaz kesintisinin ne zaman sona ereceği konusunda net bir zaman verilemiyor. “En kısa sürede doğal gaz verilebilmesi için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor” diyen Kentgaz yetkilileri, şimdilik gece yarısını işaret ediyor.

Yorumlar

Cemal   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 12:51

Daha nekadar sürecek bu rezillik oy istersiniz ama rezalet rezalet rezalet yazik ya bu soğukta yeter artık ama bu kadar olur mu

zekeriya   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 13:43

YAZIKLARRR OLSUNNN !!!
Gaz yok isinma yok
Duş yok
Yemek yok…

Bu durumun hesabi verilecek ben tüketici mahkemesine başvuruda bulunacağim
Dün geceden bu yana elektrik sonda yaniyor ayni zamanda sayaç tavan yapiyor
Gaz gelince donmuş olan bu ev nasil isinacak? Ben soyleyeyim sayaç tavan yapacak
Kentgaz lütfen aydeme olan borcumu öde.ve bizi mağdur ettiğin için bizden özür dilemelisiniz..

murat   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 13:21

koskocokengaz orada anaborunruyerin 3 metrealtında olması gerekmiyormu buoperötörün başında mühendisyokmu nebiçimiş bu yahu

vatandaş osman   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 10:26

helal olsun belediyeye…. taşeronlaşmanın ve kurumlar arası istişare olmayışının en güzel örneği.

Cemal Meran   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 10:05

Böyle bir rezillik ancak bizim gibi ülkelerde yaşanır. Çocuğum hasta oldu, evde donduk, sabaha kadar elektrik sobası ve klima açıktı ama yetmedi. Nasıl ki doğal gaz faturasını ödemeyince hemen doğal gazımızı kesip ceza alıyorlarsa (yani hizmet alımı karşılığı), bize doğal gaz veremedikleri her saat için Kent gaza ceza olarak faturalarımıza artı yükleme yapılmalı. Örneğin saat başına 5 TL. Ve bu sözleşmenin içine konmalı ve keyfi ya da değil hizmet alamamamızın gaz sağlamakla mükellef firmaya bir yaptırımı olacağı bilinmelidir. Yoksa bizim maduriyetlerimizin bir önemli olmayacaklardır. Ben Kent gazı Tüketici Mahkemesine şikayet etmeyi planlıyorum. Ama sadece benim şikayet etmem yetmez. Sizlerde girişimde bulunun ki, bir daha böyle sıkıntılar yaşamayalım, ya da yaşattırdıklarında bir bedeli olduğunu bilsinler.

MUHARREM   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 09:00

sayın demir’e kesinlikle katılıyorum. aynı gün hem elektrik hem su hem de gaz borusunu patlatan kepçe gördüm ben. şimdi bir gün gecikmede faiz işleten kentgaz benim hakkımı ödeyecek mi? evlerimizi ısıtmak için fazladan gaz yakacağız.bence önümüzdeki 5 gün gaz bedava olmalı. evler sibiryaya döndü. kepceciyi de anarım burada…

ethem öztürk   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 08:47

Yol çalışması yaparken doğal gaz ana borusunu patlatmak nasıl bir iştir.Orada çalışma yapanların elinde boru hattını gösteren bir kroki yokmudur. Ya da öyle bir kroki hiç yokmudur. Bir felaketin eşiğinden dönüldüğü açık.Bunun sorumlulularından mutlaka hesap sorulmalıdır.

demir   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 01:44

Boru patlatmadan en ufak bir iş yapamayacak mısınız siz?
Belediyecilik tarihinin en beceriksiz belediyesisin denizli belediyesi.

Adem   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 22:26

Bu nasıl olur planda o borunun orada olduğu görünüyorsa iş makinası nasıl görmez başlarında mühendis yokmu -4 derecede nasıl ısınacak Allah yardımcısı olsun denizlilere

alican kaya   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 22:04

işte kazı çalışması yapan iş makinası neden orada doğal borusu olduğunu bilemez çünkü iş makinasındaki adamın üstündeki kişi orada doğal boru hattının olduğunu bilmemekte bence gözümün önünde bembeyaz toz bulutu oluştu ses yaklaşık 10 dk geçmedi hayatımda bir daha görmem böyle kaza türkiyede farklı birimler birlikte koordineli çalışmıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sakin   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 22:01

gece vakti yapılan iş böyle olur sözde 24 saat çalışıyorlar.3 KM . YOLU 6 aydır bitiremediler.Bir taraftan sıkışan trafik bir taraftan trafik kazaları. Zaten zamanı söylemeye gerek bile yok.Sıkışan trafik yüzünden bağ başı ile bayramyeri 30 dk.dan fazla sürüyor.

amir   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 21:52

amiroğlunun yapacağı zaten bukadar olur.6aydır bir yolu bitiremediler üstüne boru patlatıyorlar.belediye başkanı nerdesin?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı