REKLAMI GEÇ

Eğitim İş grevde

Eğitim İş grevde

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) Denizli Şubesi üyeleri bugün mesaiye gitmeyerek grev yaptı. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan Eğitim İş üyeleri, Gezi Parkı ile başlayan direnişe destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2013 Çarşamba, 14:10

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi üyeleri, bugün iş bıraktı. Öğle saatlerinde toplanan sendika üyesi eğitimciler, Gezi Parkı ile başlayan direnişe destek vermek amacıyla gösteri düzenledi. Sendika binasından yürüyüşe geçen Eğitim İş üyeleri, Candoğan Parkı’na oradan da Delikliçınar Meydanı’na yürüdüler.

Eğitim İş, üyeleri burada sloganlarla Ak Parti iktidarının baskıcı politikalarını protesto ettiler.
Burada bir açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Gezi Parkı ile başlayan direnişin yurdun her karış toprağında milyonlarca vatandaşın “Artık Yeter” haykırışları ile adeta isyana dönüştüğünü söyledi.

Özbay, “Suriye’de Esad rejiminin gaddarlığından söz eden Başbakan, polis araçlarının halkın üzerine sürülerek ezilmesi, atılan gaz bombası ve plastik mermilerle insanların ölmesi ve yaralanması karşısında kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Yetmemiş, milyonlarca vatandaşımızı ‘Çapulcu’ ilan etmiştir. Evet Sayın Başbakan işimize, aşımıza ve ülkemize sahip çıkmak çapulculuk ise biz çapulcuyuz. Hem de milyonlarca çapulcu. Buradan yurdun dört bir yanında AKP’nin halkı inim inim inleten politikalarına karşı demokratik ve meşru haklarını kullanarak direnen yurttaşlarımızla omuz omuza olduğumuzu ilan ederken, yurttaşlarımıza uygulanan faşizan baskıları şiddetle kınıyoruz. Bu bağlamda yurtseverleri, emekçileri, tüm halkımızı tarihsel sorumluluk gereği birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

KESK DE MEYDANA GELDİ
Öte yandan 2 gündür grev yapan KESK üyeleri de, yürüyüş yaparak, Eğitim İş üyelerinden sonra Delikliçınar Meydanı’na geldi. KESK de hükümetin baskıcı uygulamalarını protesto etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı