REKLAMI GEÇ

Direnişçilerin Miraç Kandili saygısı

Direnişçilerin Miraç Kandili saygısı

Denizli Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilen Gezi Parkı gösterileri 6. gününde de Türkiye’ye örnek sağduyuyla yürüyor. Çınar Meydanı’nda buluşan yüzlerce genç kandil nedeniyle bugün slogan atmayacak, marş söylemeyecek. Ellerinde kitap sessiz protestoları süren eylemciler, kendi aralarında topladıkları paralarla kandil simidi aldı.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2013 Çarşamba, 21:12

Denizli Çınar Meydanı’nda 6. Günündeki Gezi Parkı Gösterileri nedeniyle yine çoğu genç eylemcilerle doldu.

Şu ana kadar Türkiye’ye örnek olan sağduyunun hakim olduğu Denizli’deki gösterilerde korkulanın aksine gençler alkışlanacak bir sağduyu örneği daha gösterip Kandil nedeniyle bir takım önlemler aldı.

Kandil nedeniyle alana gelen gruplar kendi aralarında anlaştı. Gece boyunca slogan atılmayacak, marş söylenmeyecek. Bu nedenle alana gelen gençlerin çoğu yanlarında getirdikleri kitaplarıyla sessiz protestolarını sürdürdü.

Çınardan geçen vatandaşların da duyarlılıkları nedeniyle kutladığı yüzlerce genç, kendi aralarında kandil simidi almak için para da topladı.

Türkiye’nin tüm gerçeklerine ve kesimlerine saygı gösterilmesi gerektiği inancıyla alanlarda olduklarını dile getiren gençler, bu nedenle Kandil gibi önemli bir günde kimseyi rahatsız etmek, kutsal değerlere saygısızlık etmek istemediklerini vurguladılar.

Çınar Meydanı’ndaki Yeni Cami’ye Miraç Kandili için ibadet etmeye gelen Denizlililere gerektiği saygıyı göstermek için ellerinden gelen saygıyı göstereceklerini belirten gençler “Talep ettiklerimiz bu toplumun geneli için özgürlük” yorumlarında bulundular.

Yorumlar

dilek   -  Bağlantı 7 Haziran 2013, 10:30

ibadetin gizlisi makbuldür Ali Bey; öyle ulu orta çıkıpta ben camiye gidiyorum, ben oruç tutuyorum, ben dinciyim diyerek alkış almak, yalakalıktan ve sahtecilikten öteye gitmez… Bu arada ne demiş büyüklerimiz “parayla imanın kimde olduğu belli olmaz”

Ceren   -  Bağlantı 6 Haziran 2013, 13:12

Ali Bey, dinde zorlama yoktur kimin ne yapacağına siz karar veremezsiniz. Gitmediklerini nereden biliyorsunuz?

ali   -  Bağlantı 6 Haziran 2013, 00:07

Sokak’ta boş oturacaklarına abdest alsalarda camiye gitseler dua etseler kendileri ve memleketlerine iki kat alkışlanırlardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı