REKLAMI GEÇ

Kamuda iki günlük grev başladı

Kamuda iki günlük grev başladı

Denizli’de kamu çalışanları eşit, özgür, demokratik bir ülke, iş güvenliği ve ihsanca yaşam için greve gitti. Bugün öğleden sonra başlayan grevin, yarın tam gün devam edeceğini açıklayan KESK Denizli Temsilcisi Ali Şimşek, AKP hükümetinden, kadrolaşmayı öngören hükümlerden vaz geçmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2013 Salı, 14:08

KESK’e bağlı sendikalar greve gitti. Bugün öğleden sonra 3 bin 500’e yakın üyenin bağlı bulundukları kuruma gitmeyerek iş bıraktığını açıklayan KESK Denizli Temsilcisi Ali Şimşek, Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

denizli-kamu-emekcileri-grev-ic

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği Denizli İl Koordinasyon Kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Şimşek, kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerinin daha da daraltılmaması adına 5 Haziran tarihinde greve gideceklerini daha önceden duyurduklarını belirtti. Ancak. Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla grevi bugünden başlattıklarını açıklayan Şimşek, “Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz neoliberal yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır” dedi.

15 Mayıs’ta TBMM’ye sevk edilen ‘hükümet memurluğu’ torba yasa tasarısının kamuda kariyer ve liyakat ilkelerini tamamen ortadan kaldırmanın hedeflendiğini ileri süren Şimşek, “Ehliyetsiz, vasıfsız ama sadece yandaş olduğu için özel sektörden kamuya üst düzey yöneticiliğine atanmanın önünü açan düzenleme ile AKP’nin devletleşme sürecinin önündeki son engeller de ortadan kaldırılmak isteniyor. Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

KESK’in bugün öğleden sonra başlayan uyarı grevi, yarın tam gün devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı