REKLAMI GEÇ

Bakan çocukları için yardım toplandı

Bakan çocukları için yardım toplandı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı sendika üyesi çalışanlar, greve gitti. Yürüyüş yapmak istediler, polis engelledi. Gerginlik yatışınca da gündeme damga vuran bir eyleme imza attılar. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına gönderme yapan sendika üyeleri, ayakkabı kutusunda bakan çocukları için yardım topladılar.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2013 Perşembe, 15:00

DENİZLİHABER
Bütçe talepleri için greve giden KESK, Türkiye genelinde bir gün iş bırakarak eylem yaptı. KESK’e bağlı sendika üyesi kamu çalışanları, Sabah Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklamasının ardından dağılırken, öğle saatlerinde yeniden Candoğan Parkı önünde toplandı.

GAZİ BULVARI’NDA GERGİN BEKLEYİŞ
Candoğan Parkı önünde toplanarak Delikliçınar Meydanı’na yürümek isteyen kamu çalışanları polis engeline takıldı. İzin alınmadığı gerekçesiyle Çevik Kuvvet Ekipleri, tomalarla Gazi Bulvarı’nı kapatarak kalabalığın Çınar Meydanı’na yürümesine izin vermedi. CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu’nun da aralarında bulunduğu kabalık ile emniyet güçleri arasında uzun süren pazarlık ve gergin bekleyişin ardından, bulvarı açan Çevik Kuvvet ekipleri, slogan ve pankartsız yürümeye izin verdi.

Denizli Belediye binası önünde basın açıklaması yapan Denizli KESK Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, emeğin ve halkın olmayan bütçenin derhal geri çekilmesini istedi.
Şimşek, “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, istiyoruz. 19 Şubat operasyonları kapsamında üyelerimize dönük saldırılar sürüyor. Bu hukuksuzluğa ve keyfiliğe bir son verilmesini, 47’si hala tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Sendikal özgürlüklerimizi geri verin” dedi.

BAKAN ÇOCUKLARINA YARDIM
Basın açıklamasının ardından bakan çocukları için yardım toplayan kamu çalışanları, “Bakan çocuklarının eksiği varmış Onu tamamlamak için yardım topluyoruz” diyerek Türkiye’deki gelişmeleri de eleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı