REKLAMI GEÇ

Dansla şiddete hayır dedi

Dansla şiddete hayır dedi

Denizlili kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Çınar Meydanı’nda Denizli Belediye Bandosu’nun erkek müzisyenlerinin şarkıları eşliğinde dans ederek, şiddete hayır dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2013 Perşembe, 16:58

14 Şubat Sevgililler Günü kadınların ilginç protestolarına sahne oldu. Kadına yönelik şiddeti gündeme taşımak ve şiddete hayır demek amacıyla 193 ülkede 1 milyar kadının danslı protestosuna Denizlili kadınlarda destek verdi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği programda, binlerce kadın dans ederek şiddete ‘hayır’ dediği etkinliğe, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Aytaç Turgut ve Nilgün Ök de programa katılarak kadınlara destek verdi. Binlerce kadın ellerinde kadına şiddeti konula afişlerle etkinlikte yer aldı.

BANDO EŞLİĞİNDE DANS
Denizli Belediyesi Bandosu da, kadınlar için çeşitli müzikler çalarak etkinliğe ayrı bir renk kattı. Binlerce kadın, tempo tutup dans ederek gönüllerince eğlendi. Ardından dans grubu eşliğinde kadınlar, şiddete dikkat çekti. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte kadınlar amacına ulaştı.

Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, burada yaptığı açıklamada, 193 ülkede 1 milyar kadının dans edip kadına şiddeti gündeme taşıdığını kaydederek “Bugün dünya kadınları arasındaki bağ güçlendi. İlk defa dünya kadınları tek yürek olarak şiddeti protesto etti. Bu bir yükseliş, bu bir ayaklanma, bu bir uyanıştır. Kadına yapılan şiddete yasalar göz yummasın, toplum göz yummasın, töreler göz yummasın, anneler, babalar, kayınvalieler ve herkes göz yummasın istiyoruz. Dans ederek şiddeti önlemenin yolunu araıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı