REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlardan şiddete karşı dans

Denizlili kadınlardan şiddete karşı dans

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 14 Şubat’ta Çınar Meydanı’nda dans ederek ‘Kadına şiddete hayır’ diyecek.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2013 Perşembe, 18:12

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 14 Şubat’ta Çınar Meydanı’nda saat 12:00’de dansla ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyecek. Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, yönetim kurulu üyeleri Ayşe Gökşin, Ayten Baytiyar, Nezahat Tekin, Fedan Çığman ve Nimet Gökçe’nin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddeti ele aldı.

Dünyada her üç kadından birinin en az bir kere şiddet gördüğünü, taciz edildiğini ya da tecavüze uğradığını söyleyen Kılınç “Şiddet dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de sorunudur. Daha dün Samsun’da, şiddet gördüğü için bir hafta önce boşanma davası açan 21 yaşındaki Damla Ay, annesinin evinin önünde eşinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Kadınlara el kaldıran erkekler zavallıdır. Şiddet, sadece fiziksel değil; sözlü, duygusal, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak da görülebilir. Karşımızdaki insana zarar veren her şey şiddeti temsil eder. 14 Şubat’ta dünyanın dört bir yanında, 160 ülkede kadınlar dans ederek ‘şiddete hayır’ diyecek. O gün kadınlar tek yürek olacak. Dünya kadınları arasındaki bağ güçlenerek, sınır ötesi bir dayanışma olacak. Amaç 1 milyar kadını sokağa dökebilmek” dedi.

Türkiye’den de 1 milyon kadının katılımını beklediklerini kaydeden Kılınç “Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadına şiddet yapanların dikkatini çekmek ve dünya kadınları ile tek yürek olmak için bu eylemi destekliyoruz. Denizli’deki kadınlarımızı, kızlarımızı 14 Şubat günü saat 12.00’de Denizli Belediyesi’nin önüne bekliyoruz. Ayrıca kadın derneklerinin, diğer derneklerin, odaların, okulların PAÜ’nün desteklerini de bekliyoruz. Denizli Belediyesi’nin desteğiyle duyurularımızı yapacağız, afişlerimizi asacağız, şiddetle ilgili dövizlerimizi ve gerekli hazırlıklarımızı yapacağız. Denizli Raksan Dans Grubu, o gün danslarıyla bize destek verecek. Haydi kadınlar o gün tek yürek olalım “Şiddete Hayır” diyelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı