REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Turex isyanı

Denizli’nin Turex isyanı

Cumartesi günü Karaman Mahallesi’nde bir halk otobüsünün 6 yaşındaki bir kız çocuğuna çarparak ölümüne neden olması, deyim yerindeyse kenti ayağa kaldırdı. Sitemizde yayınlanan habere yapılan yorumlarda vatandaşlar, Tureks otobüslerinin aşırı hız yaptıklarından yakınarak, buna karşın yetkililerin bir önlem almamasına, trafik ekiplerinin ceza kesmemesine isyan etti.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2013 Pazartesi, 10:32

Karaman Mahallesi’nde Turex’in halk otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki Elif Durmuş’un ölümü kentte büyük tepkiye neden oldu. denizlihaber.com’da yayınlanan habere yorum yapan onlarca vatandaş, aynı konudan yakındı.

TUREX’E DENETİM YOK MU?
Vatandaşlar, Turex otobüslerinin sürekli aşırı hız yaptıklarını, buna karşın, bu şirketin işlettiği halk otobüslerinin polis tarafından denetlenmediğini dile getirdiler. Yorumlarında, Turex otobüslerinin daha önce karıştığı birçok kazaya da yer veren vatandaşlar, bizzat uyardıkları şoförlerin kendilerini dikkate almadığını dile getiriyorlar.

İşte okuyucu yorumlarından bazıları…

-Turex şoförleri sağa sola tutunmaya fırsat bile vermeden basıyor gaza. Sen ne yaparsan yap. Çocuklu, yaşlı, hasta dinlemeden kelle koltukta gitmeye hazırlanıyorsun.

-Keşke yaşanmasaldı! Artık şimdi Turex dikkat eder ama çok geç! Umrunda değil kimsenin .. Geçenlerde bir şoförü 3 kere uyardık. Adam koca otobüsle tabiri caizse makas atıyor ve o kadar uyarıya ‘Bana mı diyorsun’ demiyor. İndiğime şükrettim açıkçası. Umarım o şoför değildir. Şikayet etmediğime bin pişman olurum!!!

-Bu adamlar kural tanımazlar. Neden? Çünkü Denizli’yi Turex için parsellediler. Onlara hesap soran yok Denizli’nin yollarını babasının malı gibi kullanıyorlar. Bu küçük canın hesabını kimden soracaklar. Allah yakınlarına sabır versin, başımız sağ olsun.

-Uyuyan yetkililer… Bir bakın bakalım Denizli haber sitesinde bu kadar şikayet edilen başka bir konu-firma var mı? Kulaklarınızın üzerine yattınız galiba. Sizin başınıza bir şey gelmeden kılınızı kıpırdatmayacağınız belli. Denizli de sesini çıkarmıyor ise bunu hak ediyordur.

-Denizli’de standartlara uymayan çok fazla yol var. Örneğin İstiklal Caddesi’nin bir kaç kısmında yol çok fazla daralıyor. Bırakın otobüsü 2 arabanın zor geçeceği yerler var. Bunun yanında önüne gelen dörtlüleri yakıp yol ortasında duruyor. Sanki dörtlüleri yakınca her şey serbest! İlimizde benzer vakalar maalesef daha olacak gibi. Bu şehre kameralı ceza sistemi kesinlikle gelmeli. Adam kırmızı ışığa araç park edip gidiyor bu ne rahatlık !

-Öncelikle aileye sabır ve baş sağlığı dilerim. GÜn içerisinde sürekli araç kullanan biri olarak turex firmasının araçlarından çekindiğim kadar hiç bir unsurdan bu kadar çekinti duymuyorum. Kural tanımaz, terbiyesiz, saygısız her biri. Yazık giden evlada.Denizli halkı olarak binmeyin arkadaş şunlara…

-Turex, asgari ücrete çalıştırdığı şoförlerine şehir içinde sabah 5’te garajlarında olmasını 6’da başlamalarını söylüyor ve gece 8 ila 12 arası mesai bitiyor. Bir şoför tırda 2 bin-2 bin 500 TL’ye çalışırken 800-900 TL’ye bu çalışma saatleri içinde çalışır mı? Benim de kamyonlarım var. Şehir içi 1.500 TL’den aşağı şoför bulamıyorum. Turex kimi bulsa işe alıyor. O maaşa kimse çalışmayacağı için.. Ve sonucu telafi olmayan ölümlere yol açıyorlar. Bu kaçıncı yani birisi buna bir dur demeli nerede bu Belediye Nerede bu Devlet. Adı Denetimli Halk Otobüsü bunun neresi Denetimli Yazık Günah el kadar çocuğa… İçler acısı bir durum…

-Yollarda çok hoyrat gidiyorlar. Koca otobüs ve metrobüs diyorlar bir de. Allah korusun. Dikkatli ve sakin gitmeleri için uyarılmaları lazım.

-Büyük otobüsleri daracık yollardan geçirerek birilerine peşkeş çeken zihniyetin vebali boynuna.

-Bu turexler o kadar hızlı gidiyor ki belliydi böle olacağı. Valla yanımdan geçerken ben bile kenara çekiliyorum.

-Olay benim sokağımda yaşandı. Sadece turex değil tüm araçlar o yolu ralli pisti sanıp hızlı geçiyorlar. 6 yaşında yeğenim var dışarı çıkarmaya korkar olduk. Belediyenin o yola kasis koyması şart oldu! Daha önce de kazalar yaşandı fakat bugün bu olay canımızı yaktı. Turex’in zaman kısıtlamasından dolayı bu kadar hızlı ve dikkatsiz şoförler yüzünden acabakaç kişi daha can verecek…

-Tüm Denizli Halkını 1 gün TUREX otobüslerine binmeme eylemine davet ediyorum.

-Sözde denetimli halk otobüsü kim denetliyorsa artık… Turex’e her şey serbest. Nedense şehir içindeki hız limitlerine uymazlar, fazla yolcu alıp halkı balık istifi gibi taşırlar, aklımıza gelebilecek her türlü trafik kurallarını ihlal ederler, bu kural ihlallerini başka vasıtalar yaptığı zaman anında cezalar yazılıyor. Evladımıza Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabır versin, yazıklar olsun sözde denetimli halk otobüsü diye çalıştırılıp denetlemeyenlere… Kız evladımızın vebalini nasıl verecekler şimdi, yazıklar olsun diyecek söz çok Allah’ a havale ediyorum.

-Kaç kere aramışımdır kim bilir yetkilileri.. O şoförlerde biraz bilinç biraz sorumluluk yok. Canları hiçe sayarak gidiyorlar yollarda… Yazık değil mi minicik cana…

Yorumlar

gülizar ÇİFTÇİ   -  Bağlantı 23 Mayıs 2013, 22:32

kesinlikle dikkatli değiller yollar bizim dercesine ne yayayı düşünüyorlar nede yolcuyu ama mecburen bınmek zorunda kalıyoruz… ve bir çok defa kaza atlattık…

Ahmet Turan   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 17:38

Ebru turexte çalışan biri olduğuna eminim. Hepimizin evladı var, o sokakta öyle bi araçla o kadar hızlı gidilir mi? Kaldı ki bi Turex halk otobüsü eniştemin kullandığı araç kırmızı ışıkta beklerken arkasından çarparak arabayı perte çıkarttı. ya şoförlerine adam gibi eğitim versinler yada trafiğ çıkartmasınlar YAZIKTIR GÜNAHTIR !

MEHMET TEKİN   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 14:38

TUREX İN ŞOFÖRLERİ ARACI KULLANIRKEN UYUYOR UYUYAN İNSANIN KAZA YAPMASI ÇOCUĞA ÇARPMASI NORMAL TABİ.AŞIRI HIZ YAPIYORLAR, SAYGISIZLAR.DENİZLİ BELEDİYESİ DE TUREX E İLTİMAS GEÇİYOR. DOLMUŞLARIN BÜTÜN YOLLARINI KAPADILAR. KEZA POLİSLERDE AYNI ŞEKİLDE DOLMUŞ ŞOFÖRLERİ HIZ YAPTĞINDA FAZLA YOLCU ALDIĞINDA CEZA YAZIYOR OTOBÜSLERE DENETİM YOK. TOPLU TAŞIMA DİYE BİZİ KANDIRIYORLAR RESMEN. ARAÇLARDA ADIM ATACAK YER OLMUYOR YANİ PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ. DENİZLİ OLARAK TUREX FİRMASINI İSTEMİYORUZ ŞEHRİMİZDE…

vahab akşit   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 00:39

slm denizli halkı bizler ne kadar bu treksi kötülesekde suc yine bizlerin oto santıral gajaşından işe alınmayan ne kadar şöför varsa bu hizmetde turekste calışıyorlar benim tanıdıgım 7 kişi var otobüsün o sundan anlamazlar ama bi bakmışın burda arac kullanıyorlar halk bilmeden biniyor bu araclara en güzeli kendi halkımızın kullandıgı minibuslere binmek lazım ben şimdi şehirler arası yollarda yolcu taşıyorum en ufak bi hatada yolcularımız hakkını arıyorlar haklılarda tabikide canlarını bizlere emanet ediyorlar ama bu tureksmidir nedir taksi şöförünü bile işe almış ama olmazki herkez kendi işini yapsın vatandaş duyarlı olsa bunlar kendini 15 günde düzeltir denizli halkı 15 gün bu araclara binmesin bak nasıl düzeliyor ama halkımız duyarlı olması gerekli benim düşüncelerim bunlar herkezin bu araclarda bi hata gördümü şikayet etmesi gerekli

Doğukan   -  Bağlantı 18 Mayıs 2013, 23:52

Ben kınıklıdan üçlere ya 20 ile ya da 34 ile gidiyorum.34 ile gittim mi sanki başka otobüs yokmuş gibi bindiriyorlar.20 uzun olduğu için sıkıntı olmuyor.Mesela bir örnek veriyim:Şimdi Hacılar camisinin ışıklarında bekliyoruz biz kalktık adamın biri peşinden koşmaya başladı biz gittik şöför “alamam seni” dedi.Adam arkadan “seni şikayet etmessem” diye hareket yaptı.Bi de bazı ÖKÜZLER otobüslerin geçtiği yerde ışıklarda bekliyor otobüs şoförü sellektör yapıyor ışıkta bekliyen adam bekliceksin kardeşim diyor otobüs şoförü tepesine tepesine gidince basıyo gaza.Üçlerde çok hız yapıyor.

kamil usta   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 08:55

turex in şöförü seyahat esnasında cep telefonu ile sohbet ediyor bunu 155e bildirdik bize cevaben bak yalan söylüyorsan bak bilmem ne diye görevli memur bize çıkışıyor en sonunda tc kimlik no verdim ama yinede işlem yapamadılar diye düşünüyorum.

serkan atlı   -  Bağlantı 13 Mayıs 2013, 12:37

arkadaslar maalesef akp aleyhine yazılan yorumlar bu haber sitesi yoneticileri tarafından siliniyor. ebru adındaki yorumcuya yazıklar olsun.

Wukuat   -  Bağlantı 11 Mayıs 2013, 17:31

Az daha ileriye ilerlerseniz otobüsün üstüne çıkan ikinci katın merdivenlerini göreceksiniz arkadaslar oradan devam edebilirsiniz Nedir Bu ya Üst Üste gidioruz bayanlarımız var ayıp her kişi iyi niyetli olmayabilir Sözde insan haklarına karşı saygıları var…

altan mert   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 16:13

turex turizm otobüsleri hiç sağlam değil bir bakıma sokulsun şoförlerinizde çok asabi

özgür   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 12:44

siz gelin bir de 6 numara gökpınar fatih otobüsene bakın.fotograflı bir şekildede uyardım.mail attım.turexede aynı maili attım..kapılar agzına kadar dolu paramızla rezil oluyoruz.şöfer bey bi de dioki otobüs agzına kadar dolmuş insanlar üst üste olmuş.daha durak ta durup başka insanları alıo.kimse ilerlemeden hareket etmem dio.yazık…eğitim şart diyorum.

serpil   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 12:03

nasıl olsa bınmeye mecburuz diye çok kötü davranıyolar yolculara ve çok hız yapıyolar özellıkle askerı yolda havalancaz bırgun her gun 2 sefer 34 nolu araclarına bınıyorum sabahları ınsanları rezıl edıyolar almıyolar ……dikkatınızee

taylan   -  Bağlantı 9 Mayıs 2013, 03:39

suçu ŞÖfÖre yıkıp turex işin içinden çıkacak ama turex terörü heryerde!insanları otobüse binmekten soğutuyorlar.onlara verilen ayrıcalıklı yollarda cabası.yollar tüm vatandaşların kullanımı için yapılıyor turexe özel olamaz hakkımız yeniliyor.izmirde eshot sayısı turexin 6-7katı ama daha az sorunlular.turexi ayrıcalıklı özel kılan nedir?toplu taşımada turex geldiğinden beri sorunlar bitmiyor.doğru düzgün kural tanımıyorlar.yayalara yol vermiyorlar.trafikteki diğer araçları zor durumda bırakıyorlar.

talat   -  Bağlantı 7 Mayıs 2013, 16:40

Sonucta olan, yasamini kaybeden evladimiz ve ailesi ile arac soforune olacaktir. Turex o soforun yerine hemen yenisini bulup devam eder.
Ayrica sehrimizde trafik kurali diye bir sey kalmadi. Herkes istedigi yere park ediyor.Durulmaz,parkedilmez isareti olan yerler, kavsaklarin icleri, kaldirimlar park eden araclarla dolu.

ebru   -  Bağlantı 23 Nisan 2013, 15:50

ya Allah askına herkes turexı sucluyo ben sucsuz demıyorum ama bır kısı yapıp herkesın adı gıdıyo ölen çocuk hepımızın olabılırdı tamam kabul edıyorum cok acı bır olay bır cocuk kolay yetısmıyor. ama arkadaslar bıraz mantıklı olunya daracık yollara otobusler gırmek zorunda ve surelerı var sankı dolmuslar hıcmı kaza yapmıyo sızler dolmuslarla otobuslerı kıyaslayamazsınız ve kalkıpta butun soforlerı bır tutamazsınız ben sıze bırsey anlatayım yorum sızın olsun turex cocugu cığnedı cocuk öldü dıe bazı dolmus duraklarında mıllet oyun havaları calıp oynadılar bumu ınsanlık bumu hızmet ya sız kımı kıme sıkayet edıyosunuz ben o kalkıpta turex sın soforu kaza yaptı cocuk oldu dıe oynanyan serefsızlre seslenıyorum bugun onaysa yarın sıze o soforde ıstemezdı oyle olmasını bu adamlar 16 saat dıreksıyon sallıyorlar ac susuz üç kurusa mecbur olduklarından emın olun o paraya sız gıcınızı kaldırmazsınız öle uzaktan atıp tutmakla olmaz sızın bundan haberınız varmı yemek yemege su içmeye fırsatları yok sız kalkmısınız turex soyle boyle ya bıde kendımıze bakalımya sankı yolcular soforlere cokmu saygılı sankı sofor onun kolesıymıs ozel soforuymus gıbı davrananlarda var ben soforler hatasız demıyorum ama hepsını bır tutmayın kımsenın ahı kımsede kalmaz eylem yapmaya davet edıyomus arkadasın bırı ne eylemı ya bınme kardesım ozaman senı kolundan tutup zorlamı bındırıyolar bende bınıyorum ben sankı hıcmı hatalarını gormedım bı cok soforle kavga ettım ama hala bınıyorum sızın gıbı kalkıp beddua edıp eylem yapmaya mılletı tesfık etmıyorum benı kımsede zorla bındırmıyo herkes haddını bılecek sofor soforlunu yolcuda yolcunu bılecek kımsenın bırbırıne saygısızlık yapmaya hakkı yok

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 23 Nisan 2013, 02:43

Turex otobüslerinin yanısıra,Muhtelif firmalara ait Beton Mikser Kamyonlarınında çok ciddi denetlenmesi gerekmektedir.Beton mikser kamyonları ile ilgili son kaza Kocabaş kasabasında yakın tarihde meydana gelmiş ,yolcu indiren bir minibüse arkadan çarpan mikser kamyonu 2 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Bu kamyonun şoförü,ilk ifadesinde uykusuz olduğunu söylemişti.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 23 Nisan 2013, 02:34

Turex firması otobüslerine, taşıma işini aldığı tarihden bugüne kadar,trafik kurallarını ihlalden,Gerek Belediye trafik gerekse Emniyet Md.lüğü Trafik denetleme şube Md.lüğü ekiplerince kaç işlem yapılmıştır.Yasada belirtilen Trafik kuralı ihlali,sınıfları itibariyle kamuoyuna açıklanmasını talep ediyorum.

derin   -  Bağlantı 23 Nisan 2013, 01:10

Denizli de trafik kuralları hiçe sayılmış maalesef.turex,minibüs,özel araç kullananlar.saygısızlık ve terbiyesizlik almış başını gitmiş.yıllardır istabul trafiğinde araç kullanan ben,7 aydır Denizlideyim ve araç kullanırken,ayağım debriyajın üstünde,her an tetikte,korkarak ve çekinerek gidiyorum.sanki yeni araç kullanmaya başlamış gibi.turex istanbulda da var ama böyle değiller.burda bildiğin tüm yollar onlara aitte,bizler yanlışlıkla onların yollarına girmişiz gibi davranıyorlar.demek ki turex ile beraber sorgulanması gereken pek çok şey var.ama kime kimi sorgulatacaksın?körler sağırlar birbirini ağırlar..

ziya   -  Bağlantı 23 Nisan 2013, 00:15

turex i kime şikayet ettiğinizi anlayamadım. denizlideki minibüsçüler+ çınar esnafı+ bayramyeri esnafını topla turex bunların toplamından büyüktür. ya adamlar denizlinin çınarının tek sahibi var mı ötesi

Zafer DEMİRAY   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 23:49

Allah Rahmet eylesin Ailesine Allah sabırlar versin
Turex e gelince hiç kimse istemez fakat süratli oldukları
Gerçeği inkar edilemez ayrıca otobüsler şehir içi taşımacılığına
Uygun değil Dolmuşları engelleyen zihniyet bence bu olayda en az
Turex kadar suçludur bu olayı onlara sorsanız Kader derler doğrudur
Ama insanlarda bazen kendinin ve sorumlu oldukları kişilerin kaderini
Kendileri ve aldıkları kararları belirler tıpkı minibüsleri Turex e yem etmek gibi.

cemal   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 23:36

yakında hen turex hem SORUMSUZ YETKİLİLER göstermelik bir iki şey yaparlar bu olay da kapanır gider. niye çünkü burası Denizli, çünkü burası Türkiye, çünkü burada sorumlu bulunmaz, çünkü burada çocuklar köledir, çünkü burada insan kanı vişne suyundan ucuzdur, çünkü burası afrika… bunlar normal

Gamze   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 21:01

34 numarayı kullanan söförlere sesleniyorum üniversitesi öğrenciyim ve hergün otobüsten inince şükrediyorum. Askeri yoldan öyle hızlı iniyorlar ki hergün korka korka gidiyorum. Polislere ve emniyet teşkilatı gelince, sık sık askeri yol üzerine radar koyuluyor ve hız sınırını yani 70 i geçen her araç ceza yiyor. Peki bu kural turex ve otobüs şöförleri için geçerli değil midir???

mert   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 20:56

evet DENİZLİ EMNİYETİ Göz göre göre u TUREX hız terörüne GÖZ YUMUYOR. radarlar turexi görünce bozuluyor mu acaba, yoksa onlara torpil mi var !!!!!hız en az 90-95 .YENİ elifler ölünce mi HAYATA PAS VER diyecek emniyet esas hayata budur pas vermek hayat kurtarmak.HAYDİ EMNİYET TRAFİK KAZALARINA DA PAS VER de bu hız tutkusunu engelle,elifler ölmesin, eger bu ölen emniyetten birinin kızı olsaydı ne olurdu tepkileri acaba çok merak etiyorum.DENİZLİ EMNİYETİ LÜTFEN GÖREV BAŞINA TRAFİKTE DE HAYATA PAS VERİN HAYDİ yeni slogan bu olsun ki bir işe yarasın hayatlar kararmasın

zafer   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 20:44

evt TUREX cok ÇOKK hızlı otobus kulanıyor BAZEN 110 U geciyorlar bunu önlemk için 2 yol var 1.si binmemek zorda biraz dolaşımda olsa dolmuşlara binmek
2.sosyal sorumluluk sahibi olarak şikayet etmek ,bundan sonra bindiğimde cep telofuna hız göstergesi kamereya alıp BİMER’e görüntüleri göndermek bu ara da da yerel basına Çok büyük görev düşüyor.HAYDİ BASIN İŞ BASINA HAYDİ EMMNİYET İŞ BASINA bu gün ilk şikayetimi BİMER’e GÖNDERDİM

Erdem Soykan   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 19:20

Yerel seçimlerde Ak partiye oy vermiştim. Bu yolları Turex için kapattığı kanısındayım ve kesinlikle bu kıyak düzeltilmeden yerel seçimlerde Ak partiye oy vermeyeceğim.

Yusuf C.   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 18:00

Turex firması bence de iyi bir firma değil ama yol düzergahlarına gelince şuanki belediyenin suçu yok bundan 60 yıl önce, 70 yıl önce şehir planlaması yapışsaydı bu kadar dar sokaklar olmazdı ve otobüslerin hızlı gitmesi sorunu kalmazdı. Şuan bu kazaya firma sorumlu olduğu kadar şehir planlaması yapmayan önceki belediyeler de sorumludur. Şuanki belediyenin de yanlışlıkları var mı derseniz var ama önceki belediyelerle kıyaslarsak kat ve kat daha iyi.

hüseyin   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 17:30

bunun en guzel cözümü seçim zamanında oylarınızı ıyı düşünerek atmaktan geçer.ne hale geldik.duyarsız olmayalım tepkimizi her fırsatta verelim.bu ülke kimsenin parselinde değildir.bu ülke hepimizindir.bayrağımızla herşeyimizle

hüseyin   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 16:58

ARAÇ SAYISI % 5 ARTMIŞ.YETKİLİLER 50YILLIK TRAFİĞİ CÖZDÜK DİYORLAR.YOLLARI KAPATARAKMI ÇÖZDÜNÜZ.NASIL ÇELİŞKİ BU.BUMU CÖZÜM .GİDİN BAKIN ARKA YOLLARA NASIL TRAFİK VAR.TRAFİK ALTERNATİF YOLLAR YAPILARAK ÇÖZÜLÜR.YASAKLAYARK ÇÖZÜLDÜĞÜ NERDE GÖRÜLMÜŞ.TUREXE KIYAKLIK OLSUN TABIKI YAPILAN UYGULAMALARDA ÇABASI

serkan öztürk   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 16:17

Lanet olsun bu Turex’e de bunlara bu işi verenlere de… Adamlar trafik teröristi. Ben AKP’ye oy verdim. Daha verirsem ellerim kırılsın. 1. sebep: Yolları bu kadar daraltıp bir de orayı burayı kapatıp trafiğin içine etmeleri 2.sebep: TUREX. O ölen 6 yaşındaki çocuğun vebali bu belediyenin boynunadır… Versinler partizanlarına ihaleleri, bir de denetlemesinler, söz geçiremesinler. Bravo valla…

BARIŞ   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 15:56

BENİM DE EŞİMİM DOĞUMUNA 1 AY VARKEN,

OTOBÜS DOLU OLDUĞU HALDE İLLA ARKA KAPIDAN İNECEKSİN DİYE ZORLADI ANCAK ŞİKAYET ETTİM. TABİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK….

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 14:39

Mesele 1 gün eylem değil.Şu an vicdanen bir vatandaş olarak o kadar üzgünümki anlatamam.Ne yazsam,duygularımı nasıl ifade etsem bilmiyorum, Elif kızımız geri gelmeyecek.Ailesine sabırlar diliyorum.Ama bu ülkede bürokrasinin nasıl işlediğini,sorumluların,bu ve benzeri olayları,elim olayları,son derece acı olayları zamana yayarak,unutturma ve gündemden düşürme stratejisini nasıl uyguladıklarını da bilen bir kişiyim.Bir örnek vermek istiyorum.Bundan yıllar önce Çıtak veya Kıralan beldelerinin birinde bir yaya karşıdan karşıya geçerken,bir araç çarptı ve rahmetli oldu.Belde sakinleri yolu trafiğe kapattılar ve Vali bey buraya gelinceye kadar yolu açmayacağız dediler.Dönemin valisi Oğuz kağan köksal’dı.Sayın Köksal beldeye gitti ve üst geçit sözü verildi.Yol açıldı.Yıllar geçti o üst geçit halen yapılmadı.Bu olayı şunun için anlattım.Turex şoförleri ile ilgili yapılan yorumlarda bir çok şey söyleniyor.Çok düşük ücretle çalıştırılıyor,iç mahallelere çalışan otobüslerin şoförleri deneyimsiz,süratli araç kullanıyorlar vs.Yapılması gereken bu firmayı denetleme yetkisi olan kurumlarca, çok ciddi denetlenmesi.sözde kalmaması.zaman zaman yorumlarda belirtilen aksaklıkları bende,otobüslere bindiğimde görüyorum.Evet bu firma ve çalışanları çok ciddi olarak denetlenmelidir.

Çetin Gökbulut   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 14:36

Turex firması şöförlerini dolmuşçu gibi kullanıyor.Bir taraftan para alışverişi yapan şöförler bir taraftan otobüs kullanıyor.Bu da dikkatlerini azaltıyor.Turex’e sıcak para girecek diye paralı binişleri kaldırmayan ve ölümlü kazalara neden olan,9 metrelik otobüslerinde onlarca insanı balık istifa taşıyan firmayı ve Denizli Belediye’sini kınıyorum.

Ömer Tandırcı   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 12:26

Her yerinden kalitesizlik akıyor bu şirketin…
Herşey para olmuş kime ne!
Eee ne diyoruz!
Durmak yok, yola devam! Yolda 6 yaşında çocuk da olsa, bas gaza!

alican kaya   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 12:01

bazı arkadaşlar demişler eylem için bir gün binmeyelim diye binmeyelim ama turex sağolsun kampüse birtek otobüsler çalışıyor gerçi tureks değil senelerden beri öyle ben eylem için çift dolmuş yapacağım yaparım Allahtan rahmet ailesine de başsağlığı diliyorum çok üzüldüm otobüs şoförleri ne idüyü belirsiz askeri ücreti kabullenen e sınıfı ehliyeti alıp kenara yatan insanlardan kurulu yazık yazık denetimli halk otobüslerinde onlara emanetiz hatırlatırım bahçelievlerden çınar güzergahına doğru giden eskiden 23 ya da 25 numaraydı kavşak ama ışıksız kavşaktı yukarıdan aldı hızını öyle bir gidiyordu ki harç kamyonu tam ortadan girdi otobüse sonra trafik ekipleri 50 hız sınırı koydu denetleyen kim denetlenmeyince şoförler istediğini yaptı fazla yolcuya diyecek yok 4 çeşme mevki sadece metrobüsler için saat 24:00 veya 23:00 da son fakat denizli halkı bu uyarıyı dikkate almıyor trafik ekipleri dinlemiyor otobüs şoförleri değil buradan toplu taşıma için çıkacak tek sonuç var duyarlı olan kimse yok

hasan basan   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 11:37

polisler bedava biniyor sizce ceza kesebilirler mi? şehir içi hız limiti 50 diye ben 52 ile ceza yedim. ama otobüsler 70-80’in altına inmiyor.

aysel soykan   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 11:25

Bir SÜRE ÖNCE MECBURİYETTEN BİNDİM.BİN PİŞMAN OLDUM. UCARAK GITTI MOBİLETE CARPMAMAK İCİN FRENE BASTI DEDEMIZ KAPIYA UCTU BENIM CANTALAR YUVARLANDI VE HAKLI GIBI MOBILETTEKI KISIYI DÖVECEKTI POLIS VARDI MUDAHALE BILE ETMEDI NE CAZASI TORPILLI TUREX BUNDAN SONRA 10 KM DE OLSA YURURUM

şükrü   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 11:18

insan hayatının bu kadar ucuz olduğu bir ülkede bunların yaşanması çok normal. adamlar insan değil sanki hayvan taşıyorlar. trafik kuralı diye bir şey zaten bilmiyorlar.allah rahmet eylesin kardeşimize.birilerinin bu işe dur demezse daha çok canlar yanar…

Ersin Köktaş   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 11:18

Daha 2 gün önce benim başıma gelen olay deprem evlerden aşağı inerken oluç petrol den önceki kavşakta ben sol şeritteydim..çok hızlı geldiği için beni sıkıştırmak zorunda kaldı benim arabamda çocuklarım vardı hemen fren e bastım ama 2 saniye sonra petrol ü geçer geçmez sağa doğru olan viraj da yine en sağ şeritteki aracı sıkıştırdı..selektör yaptım korna çaldım hiçç umrunda bile değil bu bana yapılan ilk ve son hareket değil bununla ilgili mutlak bir ses getirecek yaa eylem yapılmalı yada sesimizi bir yerlere duyurmalıyız..zaten olan olmuş ölümlü kazayada karışmışlar….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı