REKLAMI GEÇ

Dün gece Yurtlar Bölgesi

Dün gece Yurtlar Bölgesi

Denizli’nin Çınar meydanı’nda sayıları yaklaşık 2 bin civarındaki Gezi Parkı göstericilerinin Kınıklı’ya yürüyüşü sırasında sayıları 8 bini geçti. Lise Caddesi, Kıbrısşehitleri, Demokrasi Meydanı güzergahını takip ederek Yurtlar Kavşağı’na gelen eylemciler Mevlana Caddesi’ni trafiğe kapattı. Yüzlerce üniversite öğrencisi Amfi Park’ta sabaha kadar direniş nöbeti tuttu.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2013 Pazartesi, 11:52

Denizli’de Taksim Gezi Parkı protestoları Cuma akşamından bu yana sürüyor. Cumartesi gecesi kentte tarihi sayıya ulaşan göstericiler, dün de alanlardaydı. Sosyal medya üzerinden organize olarak Çınar Meydanı’nda buluşan göstericilerin sayısı akşam saatlerinde 2 bini aştı.

Saat 21.30 sularında sloganlar atarak Kınıklı’ya doğru yürüyüşe geçen göstericilere halk yine büyük destek verdi. Kıbrısşehitleri Caddesi’ne ulaştıklarında eylemcilerin sayısı bini aştı. Kıbrısşehitleri üzerinden Demokrasi Meydanı’na ulaşan göstericiler bir süre Ulus kavşağını trafiğe kapattı. Ardından yurtlar bölgesine doğru yürüyüşe geçti. Göstericilerin geçtiği güzergah boyunca çok sayıda vatandaş da evlerinin ışıklarını söndürüp yakarak destek verirken, balkonlarına çıkan Denizliler ellerinde tencere ve kepçelerle eyleme katıldı.

Saat 22.30 sularında Mevlana Caddesi üzerinden Yurtlar Bölgesi’ne ulaşan göstericilerin büyük bölümü bir süre sonra dağıldı. Yüzlerce üniversite öğrencisi ise Anfi Park’ta eylemini sürdürdü.

denizli-3-gundur-

Anfi Park’taki gösteriler sırasında öğrenciler Mevlana Caddesi’ni saatlerce trafiğe kapatırken, TGB Başkanı Cem Dikmen kalabalığa seslenip Anfi Park için “Bundan sonra bu parkın ismi Direniş Parkı. Farklı kentlerde direnişlerini sürüren halka destek için her gece burada nöbet tutalım” çağrısı yaptı.

ic1

Parka sembolik olarak Direniş Parkı yazan bir levha da asan göstericiler, sabahın ilerleyer saatlerine kadar parkta nöbet tuttu. Gösteri sırasında bölgeden otomobilleriyle geçen çok sayıda vatandaşın da kornalarına basarak göstericilere destek olduğu gözlendi.

denizli-cinar-i-doldurdu-

BU AKŞAM DA TOPLANACAKLAR
Taksim Gezi Parkı gösterileri bu akşam da gerçekleştirilecek. Gösterilere katılanlar büyük bölümü, diğer kentlerdeki olaylar bitine kadar eylemleri sürdürmekte kararlı olduğunu dile getiriyorlar.

ayni-arac-

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı