REKLAMI GEÇ

Energaz Bölge Müdürü Tulukçu vatandaşlara seslendi

Energaz Bölge Müdürü Tulukçu vatandaşlara seslendi

Denizlihaber.com, Kengaz’ın çatı kurumu Energaz Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu’ya ulaştı. Merak edilen soruları yöneltti. Bir anda 30 bin abonenin gazı nasıl kesildi? Hangi müdahale yapıldı? Gazı hala gelmeyen aboneler ne yapmalı? Bu tarz bir kaza hangi büyüklükte ve Denizli bir daha böyle bir olayı yaşar mı? İşte merak edilen tüm sorular ve yanıtları.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2013 Salı, 12:13

DENİZLİHABER
Denizli, doğalgazla tanıştıktan kısa bir süre sonra kelimenin bir anlamıyla felaketiyle de tanıştı. Dün saat 18.30 sularında üst yapı çalışması yapan bir yüklenici firma kepçesi, kentin ana şebeke borusunu neredeyse kopardı. Bir anda 30 bin abone ve yaklaşık olarak 120 bin nüfusluk bir bölge gazsız kaldı. 187 numaralı Doğalgaz Acil Hattı gelen telefon ihbarları nedeniyle kitlendi.

“Çok üşürüyoruz ne yapmalıyız”
Sabaha karşı yer yer verilmeye başlanan doğalgazla ilgili yaşanan arıza tamamen giderildi ancak hala önemli bir bölgede gaz sıkıntısı yaşanıyor. Denizlililer ilk kez yaşadıkları sıkıntı sonrası 187’ye ulaşamayınca acil yardım telefonlarına akın etti. 112 acil hattını arayan çok sayıda vatandaşın “Çok üşüyoruz ne yapmalıyız?” diye sorduğu öğrenildi.

Denizlihaber.com Birinci Ağıza Ulaştı
Denizlihaber.com vatandaşların merak ettiği tüm sorularla ilgili Denizli’nin doğalgaz şebeke işini yürüten Kentgaz’ın çatı kurumu Energaz Bölge Müdürü’ne ulaştı. Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu, Denizlihaber.com’un merak edilen tüm sorularını yanıtladı.

“Kepçe Terörü”
Dün yaşanan olaya ‘Kepçe terörü’ benzetmesi yapan Tulukçu, olayın saat 18.30 sularında meydana gelen olayın ayrıntılarını Denizlihaber.com ile paylaştı. “Kepçe terörü saat 18.30’da yaşandı. Çok kısa süre içinde ekiplerimiz olay yerine ulaştı. Ancak kepçe boruyu neredeyse tamamen kopardığı için şebekedeki basınç düşmüş ve bölgedeki istasyonlarımız güvenlik gerekçesiyle otomatik olarak gazı kesmişti” diyen Tulukçu, “30’un üzerinde ekiple dün akşam dan itibaren çalışmalarımızı uykusuz sürdürüyoruz” diye konuştu

“30 bin aboneyi tek tek dolaşıyoruz”
3 ana istasyonun doğal gaz basıncının artmasıyla birlikte devreye tekrar alındığının altını çizen Tulukçu, buna rağmen doğalgazları kesik olan abonelerin tek tek dolaşılarak sorunlarının çözülmesi için uğraşıldığını dile getirdi. Çevre illerden de takviye ekip istendiğini ve kentteki tesisatçıların da bu çalışmalarda kullanıldığını aktaran Tulukçu, “Şebeke sorunuzu yok ama böylesine büyük bir arazı nedeniyle bina bağlantıları ve iç hatlarda sıkıntılar yaşanıyor. Ekiplerimiz tek tek aboneleri dolaşıp sorunların çözümü için uğraşıyor” dedi.

“Bize acilen ulaşıp arıza kaydı yaptırsınlar”
Halen doğalgaz kesintisi yaşayan vatandaşlara seslenen Tulukçu, 187 ve 444 8 429 nolu çağrı merkezlerine ulaşarak arıza kaydı bırakmaları halinde en kısa sürede ekiplerin söz konusu adreslere sevk edilerek vatandaşların sorunlarını çözeceğini belirtti. “Vatandaşlardan ricamız bizlere bir şekilde ulaşmaları. Akşama kadar bu sıkıntıları çözeceğiz” dedi.

“Denizli günlerce gazsız kalabilirdi”
10 yıllık mesleki geçmişinde 2. Kez böylesine ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığını söyleyen Tulukçu, “Olay gerçekten çok önemli bir olay. Ana şebeke borusu neredeyse tam anlamıyla kopmuş. Mesleki geçmişimde 2. Kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. İlkinde 10 gün b.oyunca sıkıntının yaşandığı kente doğalgaz verememiştik” dedi. Denizli şebekesini yaparken yedekleme hatları döşediklerinin altını çizen Tulukçu, “Eğer yedekleme hattı olmasaydı bırakın birkaç saat sonra doğal gazı vermek günlerce bu sorunu çözme şansımız olmazdı” diye konuştu.

Bunun bedeli olmaz ama!..
Tulukçu, arızaya yol açan yüklenici firma hakkında ne gibi bir hukuki süreç izleneceğine dair soruya da “Hiç kimse Aralık ayının ortasında insanları soğukla başbaşa bırakmanın bedelini ödeyemez. Bunun bir bedeli olmaz. Bizim öncelikli hedefimiz akşam saatlerine kadar tek tek abonelere ulaşıp sorunlarını çözmek. Ancak pek tabii ki hukuk servisimiz bu sorunun giderilmesinin ardından abonelere böyle bir sıkıntıyı çektiren olayla ilgili her türlü yasal süreci başlatacaktır” dedi.

Yorumlar

HASAN UMUC   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 10:19

KENT GAZ SINIFTA KALDI..
BİR BORU ARIZASINDAN DOGAN ARIZA YUZUNDEN UC GUNDUR KENTİN COGU BÖLUMUNE GAZ HALE VERİLEMEDİ.
YAZIKLAR OLSUN…………

Semih Can   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 07:53

24 saat olmadan gaz verilecek dediler, 32 saat oldu gaz gelmedi. Arayıp arıza kaydı yaptırdık niyeyse, sanki gazın kesik olduğunu bilmiyorlar. Sabaha kadar mutlaka açılacak dediler. Şimdi de sabah oldu gaz hala yok. Beyfendinin karşılaştığı ilk olaydaki gibi 10 gün gaz vermeyecekler sanırım. Bir de zor da olsa elektrikli ısıtıcılarla ısınma işini hallettik diyelim, ama ocaklar da gazla çalışıyor. Soğuktan ölmezsek açlıktan öleceğiz. Onlardan da ölmezsek elektrik faturası ya da yemek parası ödemekten öleceğiz. Siz kalkıp boruyu delen adama ceza verseniz ne yazar? Bize ne yararı var? Bizim mağduriyetimizi kim giderecek?

Akadmisyen   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 23:48

Yorum yapanlar dediklerinize anlam veremiyorum.tulukcu demişti 30ekiple aralıksız uykusuz çalışıyoruz diye.kolay mı kopan ana boruyu tamir edip düzene sokmak.boyaci küpü mü bu,batir çıkar olsun bitsin.adamin basından daha oncede gecmis benzer olay,günlerce gazsiz kalmışlar.sabredin biraz.hayret bişey.

bahri AŞKIN   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 22:46

Yalan ne dolaşan var nede 187 nede 444 lü hattına cevap veren var.(tlfla ancak 27 saat sonra ulaşabildik.) Dün saat 19 00 dan beri donuyoruz. Şu ana kadar bir bardak sıcak suya hasret kaldık.saat 22 42 hala daha gaz falan yok.Nasıl olsa kaybettikleri parayı ilgili firmadan tahsil edecekler. Bizim madi ve manevi kaybımız ne olacak . Allah daha büyük bir afet yaşatıpda ellerine düşürmesin.

cenjk   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 20:05

Arıza kaydı diyorlar 2 gündür arıyorum telefonları sürekli meşgul.4448 429 no lu telefon band kaydı müşteri temsilcisine bağlancak diyor bağlanmıyor akşam 19 00 dan sonra çalışmıyoruz diyor tam bir komedi 2 gündür bizi soğukta bıraktılar yazıklar olsun böyle şirkete

yalan   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 20:00

yalan yalan yalan..
telefonlara bakan yok.hizmete bak .parasıyla değilmi para almaya gelince kuruşuna kadar ama böyle rezalet olurmu?

zlf   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 19:19

444 8 429 numaralı telefona saatlerce uğraşarak ulaştım arıza kaydı alındı üzerinden 2 saat geçti hala bişey yok. Ayrıca yanyana bitişik üç bina düşünün ortadakinde gaz yok diğer ikisinde var !!!!! Bu nasıl oluyor anlamadım sanırım emniyet sübabı gibi bişey ama bunu düzeltmek çokmu zor ekipler yetersiz…. (444 lü numaralar ücrete tabii herşey bir fırsat doğurabilir)

Yahya YILMAZKARA   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 19:10

Yaklaşık yarım saattir hem 187 i hem de 444 8 429 u arıyoruz ama hep meşgul. saat 19 da 444 8 429 mesai bitti diye ses kaydı verdi. İlla ki arıza kaydı mı yaptırmak lazım. 30 bin abone tek tek dolaşılsa 3 ay sürer açması…

Mehmet Ali Akcan   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 19:02

Kentgazın internet sitesinden arıza kaydı yaptırdım. Saat 17.30 civarı ekip geldi.Gaz açıldı kullanabilirsiniz dediler gittiler. Fakat gaz yok. Bekledik apartman borularına dolması zaman alır belki ondandır diye. 1,5 saat geçti gaz falan yok. Yeniden arıza bildirdim. Şu ana kadar elen giden yok. Ne saçma sapan bu işler.Halkı soğuk günlerde akılsız bir kepçe operatörün vurdumduymazlığıyla donduruyorsunuz. Adan yol çalışması yapan adamı başıboş bırakırmı. Eşeğe saldım çayıra hesabı.

müjdat san   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 17:17

sayın Tulukçu siz 187 ve 444 8 429 arayın diyorsunuz ama bu telefonlar açılmıyor lütfen cevap bekliyorum.

dardiya   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 17:03

bu kentgaz hangi abonenin gazı var yok bilmiyor mu ? illa arıza kaydı mı oluşturmak lazım ?

zlf   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 16:31

Gaz yandaki binada var benim evimde yok. Birde arıza kaydı yaptıracakmışım ne komik kardeşim gazmı yok sorun ne tamamen arıza giderildiyse ne gerekiyor sadece kayıt yaptırınca ilgileneceksen tamam ama telefonlar sürekli meşgul…..

Mehmet Ali Akcan   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 15:54

Ne telefonlara nede bu işin sorumlusu kişilere ulaşılıyor. Denizlihaberden başka bilgi sahibi olunacak bir kaynak yok. Belediye web sitesi desen ilgisiz. Vatandaşı adam yerine koyan yok.Yazıklar olsun böyle hizmete.

Maki log   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 14:47

Hocam tüm numaralar meşgul – evde gaz yok – nasıl şirket bu yaaaaa

ShotOne   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 13:57

444 8 429 numaralı hattınızın sadece 08 ile 19 saatleri arasında çalıştığını da söyleyin de azıcık delikanlı olun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı