REKLAMI GEÇ

Post-it müdahalesine mizahi yanıt

Post-it müdahalesine mizahi yanıt

Denizli’de Gezi Parkı Direnişi nedeniyle horoz heykeli için yapılan baraka post-it sloganlarla kaplanmış, belediye gündüz operasyonuyla post-itleri söküp Denizli Belediyesi’nin horoz heykeli afişlerini asmıştı. Denizli’deki Gezi Parkı direnişçileri bu müdahaleye mizahi bir şekilde yanıt verdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2013 Çarşamba, 19:42

Denizli’de Gezi Parkı Direnişleri için toplanma yeri haline gelen Denizli Belediye binası önündeki horoz heykeli barakası bir haftayı aşkın süredir post-it sloganlarla kaplanmıştı.

Denizli Belediyesi’nin gündüz operasyonuyla sökülen post-itlerin yerine belediye görevlileri eylemlerden önce barakayı çevreleyen Denizli Horozu Heykeli’nin tanıtım ilanlarını yapıştırmıştı. Barakanın 4 bir tarafına ‘Türkiye’nin En Büyük Cam Heykeli Burada Olacak’ ve ‘Siz Seçtiniz Biz Yapıyoruz… Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ yazılı ilanların yapıştırılmasından daha ziyade post-itlerin sökülmesi eylemcilerin tepkisini çekmişti.

Gezi Parkı eylemleriyle özdeşleşen mizah, Denizli Belediyesi’nin bu müdahalesinde de bir kez daha kendini gösterdi. Eylemci gençler, ‘Türkiye’nin En Büyük Cam Heykeli Burada Olacak’ yazısını ‘Türkiye’nin En Büyük Direnişi Burada Olacak’a çevirirken, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolanı ise Denizli Direniş Başkanı yaptı. ‘Siz Seçtiniz Biz Yapıyoruz’ sloganı ise yine eylemciler tarafından ‘Siz Seçtiniz Biz Direniyoruz’a çevirildi.

ic

Görenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği bu ilginç protesto, genç yaşlı herkesi tebessüm ettirdi. Denizli Gezi Parkı Direnişi çerçevesinde bir kez daha akıl dolu mizahıyla gündeme geldi.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı