REKLAMI GEÇ

Sanat Merkezi yeniden inşa ediliyor

Sanat Merkezi yeniden inşa ediliyor

Denizli Belediyesi’nin ihalesini bitirdiği Sanat Merkezi’nin inşaatına başlandı. İnşaatın 400 günde tamamlanması planlanıyor. Sanat Merkezi 2 yıl önce meydana gelen yangında kül olmuştu.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2014 Çarşamba, 11:54

BÜŞRA KURU
Elektrik tesisatındaki kaçak nedeniyle çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi yeniden inşa ediliyor. 2012 yılı Ocak ayı içinde çıkan yangının, sinema bölümünde kullanılan izolasyon malzemelerini tutuşturması nedeniyle süratle büyümesi, daha sonra bina çatısının alev alması, kent içindeki en büyük sanat merkezini küle çevirmişti.

İHALESİ KISA SÜRE ÖNCE YAPILDI
Belediye Sanat Merkezi’nin küle dönen enkazının kaldırılmasından sonra uzun bir süre Denizli Belediyesi tarafından yeni merkezin ihalesinin yapılması beklenmişti. Geçtiğimiz aylarda Denizli’ye yapılacak yeni sanat merkezi için ihale açan Denizli Belediyesi, yeni merkezin 400 günde tamamlanması şartını koşmuştu.

ic

İLK ÇİVİ ÇAKILDI
Yer teslimi yapılmasının ardından bugün yeni merkezin inşaatına ilk çivi çakıldı. İşçiler, inşaat alanının güvenliğini sağlamak için metal bariyerler yerleştirdi. Kısa süre içinde yeni binanın temelinin atılması için zeminde kazı çalışmaları yapılacağı kaydedildi.

ic-2

EGE’NİN EN GÜZELİ
Ege Bölgesi’nin en güzel ve komplike sanat merkezlerinden biri olacak olan yeni merkezde sinema salonlarının yanı sıra çok kullanımlı özel salonlar de yar alacak. Farklı bir mimari tarza sahip olacak yeni sanat merkezi kentin kültür ve sanat merkezi olacak. Bünyesinde bir büyük altı da küçük 7 gösteri salonu barındıracak yeni merkezde üç de işyeri olacak. Konser ve tiyatroların yanı sıra çeşitli gösterilere de ev sahipliği yapabilecek olan yeni merkez için Belediye Başkanı Osman Zolan, “Verdiğimiz sözü tutacağız ve Denizli kentinin prestijini artıracak kültür ve sanat merkezi inşa edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 9 Ocak 2014, 13:15

Denizli Devlet Tiyatrosu ve diğer illerden gelecek tiyatroları da burada görmek isteriz.
2015 yılının Denizli için kültür ve sanatta atılım yılı olması ümidimle.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı