REKLAMI GEÇ

İşsiz engellilere iş imkanı

Denizli Belediyesi ve Almelo Belediyesi, ‘Engeliler Çalışıyor’ projesini hayata geçirdi. Projede, işsiz engellilerin yeteneklerinin belirlenip 3 yıl içinde iş bulmasını hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2007 Salı, 00:00

Türkiye ve Hollanda işbirliğiyle yürütülen Matra programı kapsamındaki Engelliler Çalışıyor Projesi için Pamukkale Tenis Kulübü Sosyal Tesisleri’nde toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Çalışkan, Etüt Proje Müdürü Pınar Ağırbaş, İşkur, Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüğü yetkilileri, engelliler derneği temsilcileri ve Hollanda’nın Almelo şehrinden belediye ve Workkability International Europe, Cedris, CWI Proverk, Soweco ile İnterconnect kurumları temsilcileri katıldı.

Başkan Yardımcısı Çalışkan, proje uygulamaları kapsamında fiziksel engellilerin yeteneklerinin ortaya çıkartılacağını ve aynı zamanda ilde işgücü ihtiyacının da tespit edilerek engellilerin bu alanlarda eğitiminin sağlanacağını söyledi.

Almelo Belediyesi Proje Koordinatörü Ivo Van Dongen ise ülkelerinde işsiz engellilerin istihdamına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2 gün süren toplantıda tüm kurumlar birbirleriyle çalışmalar hakkında görüş alış-verişinde bulunurken, proje boyunca yapılacak işbirlikleri ile ilk 6 ayda yürütülecek faaliyetler ele alındı. Toplantıda ayrıca, engelli istihdamına yönelik sorumlu tüm kurumların bir araya geldiği bir kurumsal yapı oluşturulmasına, fiziki engellilerin bir teste tabii tutularak yetenekleri yönünde eğitim verilmesi de kararlaştırıldı.

Bu arada Türkiye’nin, Avrupa’da engelli istihdamına yönelik çalışma yürüten uluslararası Workability İnternational Europe’ye üye olması için çalışma başlatılması istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı