REKLAMI GEÇ

Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı

Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı

Denizli gündemindeki konuları ele almak, Denizli Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin gündemini oluşturmak amacıyla kurulan Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, konseyin yürütme kurulu seçildi. Konseyin asıl amacı ise ilin gündemindeki konulara çözüm üretmek.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2008 Perşembe, 01:00

İlimizdeki sorunları ve gündemde olan konuların, Denizli Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin gündemine alınarak çözüme kavuşturulması için kurulan Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye’de birçok ilde bulunan kent konseylerinin asıl amaçları ise ildeki sorunları konsey üyeleri aracılığıyla gündeme taşımak ve çözüm üretmek. Bu amaçla ilimizde de kurulan Kent Konseyi, ilk toplantısını Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yaptı. Toplantıya Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, işadamları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda oda temsilcisi katıldı.

Kent Konseyi’nin ilk toplantısında ilk olarak divan başkanı seçimi yapıldı. Öneriler doğrultusunda, Kent Konseyi’nin divan başkanlığına Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, üyeliklere de Osman Yüceliş ile Fatma Kılınç seçildi.

Kent Konseyi’nin asıl amacının Denizli gündemindeki konuları ve sorunları tartışarak, Denizli Belediyesi Meclisi ve İl Genel Meclisi gündemine taşımak olduğunu belirten Başkan Zeybekci, Denizli’nin sorunlarının konsey çalışmaları sonrası daha iyi bir şekilde tespit edileceğini ve tartışılacağını söyledi. Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ise sorunların ve önerilerin demokratik bir alanda tartışılması ile birlikte doğru bir kararın çıkacağını söyleyerek, “Denizli, Ege’nin en önemli illerinden birisi. Yaptığı ihracat, tarihi zenginliği ve yer konumu açısından Denizli, en önemli iller arasında. Bu konsey Denizli’nin sorunlarını tartışarak birlik içerisinde çözümler üretecek. Konseyin Denizli için yararlı bir örgüt olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Uzun süre Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na kimlerin seçilmesi gerektiğini konusunda tartışmaların yaşandığı toplantıda, Başkan Zeybekci yaptığı espriler ile ortamı yumuşattı. Konsey üyelerinin tamamı yürütme kurulunda yer almak isterken, Başkan Zeybekci bunun mümkün olmadığını ama farklı çalışma gruplarının oluşturulabileceğini söyledi. Yapılan uzun görüşmelerinin ardından 12 kişilik bir yürütme kurulu seçildi. Yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: İbrahim Gürkaynak, Sebahattin Kara, Halil Kumsar, Adem Oklu, Fatma Kılınç, Yusuf Ünal, Aydın Yücal, Raşit Güntaş, Belediye Gençlik ve Çocuk Meclisi, Saim Sücüllü ve Adil Demir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı