REKLAMI GEÇ

Müdürlere “kaytarma” uyarısı

Hizmet İş Sendikası Denizli Şubesi Denizli Belediyesi ile 2. dönem toplu sözleşmeyi imzaladı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bazı müdürlerin işten kaytardıklarını öne sürüp Denizli halkının ve kendisinin bu kişilerden hesap soracağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediyesi Hizmet İş Sendikası ile 2. dönem toplu sözleşme protokolünü imzaladı. Toplam 446 işçisi bulunan Denizli Belediyesi, yaptığı yeni toplu sözleşme protokolü ile işçilerine yüzde 10 zam yaptı.

Denizli Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşen görüşmeye Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Hizmet İş Denizli Şubesi Başkanı Feti Tekin ve belediye işçileri katıldı.

Sendika Genel Başkanı Mahmut Aslan, Denizli Belediyesi ile toplum sözleşmede anlaşma sağlanmasının önemli bir konu olduğunu söyleyerek, “ İyi bir toplu sözleşmenin 3 önemli temeli bulunur. Bunun birincisi iyi bir anlaşmaya varılması, ikincisi anlaşılan paranın zamanında verilmesi, üçüncüsü işyerimizde huzur olmasıdır. En önemli sorunlarımızdan biri ülke genelindeki 148 bin işçimizin kadroya alınmasıydı. Bu da yapılan görüşmeler ile sağlandı ve yakın zamanda bu işçilerimiz kadrolu olacaklardı.”dedi.

Protokolde son olarak konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise hem işçileri hem de memurlarını uyardı. Başkan Zeybekci, göreve geldiğinde çalışanlar ile Denizli halkına bir söz verdiklerini ve bunu de en iyi şekilde yerine getirmenin görevleri olduğunu söyledi.    

Müdürler kaytarıyor

Bazı müdürlerinin işten kaytardığını duyduğunu ve bunu kendisinin da bizzat gördüğünü söyleyen Başkan Nihat Zeybekci: “Bizler halka hizmet etmek için geldik göreve. Halk bize malımıza sahip çıkın bize en iyi en kaliteli hizmeti verin diye göreve getirdi. Eğer ki eve gittiğinizde ailenizin gözüne bakarak ben şunları yaptım diyor ve vicdanınız rahat ediyorsa Denizli için bir şeyler yapmışsındır. Ama şunu da biliyorum ki bazı müdürlerimiz görevlerini ihmal ediyorlar. O müdürlerimiz şunu bilsinler ki benim ve Denizli halkının eli iki yakalarında olacaktır. Bir ara çok işçi çıkardım. Neden çıkardık diye düşünüyorsanız. Ben Denizli halkının bize verdiği bu emaneti en iyi şekilde halka hizmet için kullanırım. Bir de şunu unutmayın seçimlerde eğer ki ben kaybedersem, şunu bilin ki sizler de kaybetmişsinizdir.” dedi.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin konuşmasının ardından yüzde 10’luk zammın protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile en düşük işçi maaşı 850 YTL, kıdemli işçinin maaşı ise 1.250 YTL oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı