REKLAMI GEÇ

Vatan ve gökyüzü aşığıydı

Vatan ve gökyüzü aşığıydı

Siirt’in Pervari İlçesi’nde operasyona gittiği sırada düşen helikopterde şehit olan 17 askerden, ailesi Denizli’de yaşayan helikopter teknisyeni Astsubay Üstçavuş 25 yaşındaki Vedat Avcı’nın çocukluğundan bu yana uçmaya meraklı olduğu belirtildi. Şehit Astsubay Avcı’nın yakınları, en büyük aşkının ‘vatan, bayrak ve gökyüzü’ olduğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2012 Pazartesi, 10:12

Siirt 3’üncü Komando Tugayı’ndan askeri operasyonun sürdüğü Pervari İlçesi Köprüçay Köyü kırsalına gitmek üzere havalandıktan sonra Doğanca Beldesi Hasantepe mevkisinde aşırı sis ile yağış nedeniyle düşen Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 askerden, Afyonkarahisarlı olan ve ailesi Denizlili’de yaşayan Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı’nın ana ocağı ziyaretçi akınına uğradı.

Acı haberle yıkılan ve fenalık geçiren Avcı ailesine sağlık ekipleri zaman zaman sakinleştirici iğne yapıyor. 23 Kasım’da izne ayrılıp, Denizli’ye gelmeyi planladığı öğrenilen şehit Vedat Avcı’nın yakınları, “İçi bayrak ve vatan sevgisiyle dolu çok efendi biriydi. Çocukluğundan bu yana tek ideali pilot olup, uçmaktı. Pilot olamadı ama helikopter teknisyeni oldu. Ecel onu çok sevdiği gökyüzünde yakaladı” dedi.

Denizli’nin Hacıkaplanlar Mahallesi 745 Sokak 3 numaradaki apartmanın birinci katında oturan şehit Vedat Avcı’nın ailesi, dost ve akrabalarının taziye ziyaretlerini kabul ederken, anne Cemile Avcı kimseyle görüştürülmedi.

Şehidin dayısı Mustafa Özdemir, “Acımız çok büyük. Kızkardeşim Cemile Avcı, oğluyla buluşacağı 23 Kasım’ı adeta şafak sayar gibi bekliyordu. Askeri törenden sonra naşını gönderecekler” diye konuştu. Şehidimiz, bugün Yeni Cami’de öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı