REKLAMI GEÇ

17 şehitten biri Denizlili

17 şehitten biri Denizlili

Siirt’in Pervari ilçesinde personel taşıyan askeri helikopter düştü. 17 asker şehit oldu. Askerlerden birinin ailesi, Denizli’nin Hacıkaplanlar Mahallesi’nde oturuyordu.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2012 Cumartesi, 13:29

Siirt’in Pervari İlçesi’nde takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığı’na ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı’nda düştü. Helikopterde bulunan 14’ü Jandarma Özel Harekat mensubu ile birlikte 17 asker şehit oldu.

Korkunç kazada şehit düşenlerden biri aslen Afyon’un Dazkırı nüfusuna kayıtlı Avcı ailesinin 23 yaşındaki Hava Teknik Astsubayı olan 25 yaşındaki Astsubay Üst Çavuş Vedat Avcı. Hacıkaplanlar Mahallesi’nde oturan anne Cemile Avcı’nın bulunduğu eve şehit ateşi düştü..

O AN!
Siirt’te şehit düşen Vedat Avcı’nın, Hacıkaplanlar Mahallesi’nde 735 sokakta bulunan Özkıvanç 1 Apartmanı A blokta oturan 47 yaşındaki annesi Cemile Avcı’ya acı haberi 112 ekipleriyle birlikte gelen askeri yetkililer verdi. Babasını 3 yaşındayken kaybeden Vedat Avcı’yı tek başına okutarak asker yetiştiren anne Cemile Avcı, haberin ardından yıkıldı.

Nişanlıydı, düğün hazırlığı yapıyordu
Askerlerin ve sağlık görevlilerin sakinleştirmeye çalıştığı acılı annenin feryadı yürekleri dağladı. Kardeşi Sedat Avcı’nın çok kısa bir süre önce Ankara’da yaptığı vatani görevini tamamlayarak terhis olduğu öğrenildi.  Ankara Güvercinlik’te görev yapan şehit astsubayın nişanlı olduğu öğrenilirken, bu yaz düğün yapmayı planladıkları ortaya çıktı

Dün akşam telefonla aradı
Şehit Astsubay’ın dün akşam ailesiyle telefonda görüştüğü operasyon için doğuya gideceğini söylediği öğrenildi.Helallik isteyen Avcı, en son Kurban Bayramı nedeniyle Denizli’ye gelmişti. Dayısı Mustafa Öztürk “Daha dün akşam görüşmüştük ne diyebilirim ki.. Türk Milleti’nin başı sağolsun” diye konuştu.

Bayraklarla donatıldı
Şehidin Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki ana evinin bulunduğu sokağı komşuları Türk bayraklarıyla donattı. Acılı anne Cemile Avcı’yı bir an bile yalnız bırakmayan komşuları da haberin ardından göz yaşı döktü. Acı haberi duyan yakınları, şehidin 837 sokaktaki evine koştu.

Cenazesi yarın gelebelir
Alınan ilk bilgilere göre her hangi bir aksilik olmazsa, şehidin cenazesi yarın öğleden sonra Denizli’de olacak. Şehit Astsubayın annesi  Cemile Avcı ve yakınlarının askeri yetkililere Denizli’de defnedilmesi isteklerini ilettiklerini, hazırlığın ailenin isteğine göre gerçekleştirileceği öğrenildi.

10 KASIM KONSERİ İPTAL
Denizli Belediyesi, bu akşam(Cumartesi) yapacağı 10 Kasım Atatürk Anma konserini, Siirt’ten gelen acı haber nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. Açıklamada, Siirt’te düşen helikopter nedeniyle verdiğimiz 17 şehit nedeniyle konserin iptal edildiği duyuruldu

Yorumlar

ziya   -  Bağlantı 10 Kasım 2012, 23:51

dünya islam düşmanı. yetmiyormuş gibi bir de müslüman müslümanın düşmanı. suriyede, flistinde, arakanda, türkiyede….. müslümanlar öldükçe sevinenler belli. Şehidimize Allah tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim

ramazan ünal   -  Bağlantı 10 Kasım 2012, 19:03

ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZDİ.ALLAH RAHMET EYLESİN.MEKANI CENNET OLSUN.ANNESİNE VE KARDEŞİNE ALLAHTAN SABIR DİLERİM.

nurhan   -  Bağlantı 10 Kasım 2012, 18:31

Cemile Ana’ya ve ağlayan tüm analara sabır, şehitlerimize rahmet dilerim.İçimizi çürüten,ancak MUSTAFA KEMAL’LERİ TÜKETEMEYEN bu acıların tarifi,yorumu olamaz ama NEDEN?

AHMET ALİ ÇATAL   -  Bağlantı 10 Kasım 2012, 14:14

ALLAH RAHMET EYLESİN BAŞIMIZ SAĞ OLSUN 17 CAN 17 ANA KUZUZU LAFIN BİTTİĞİ YER

mehmet gençoğlu   -  Bağlantı 10 Kasım 2012, 13:39

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN ÖLÜM YILDÖNÜNDE,ŞEHİTLERİMİZE RAHMET AİLELERİNE BAŞSAĞLIYI DİLERİM. MEHMET GENCOĞLU

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı