REKLAMI GEÇ

Helikopter neden düştü?

Helikopter neden düştü?

Siirt’in Pervari kırsalında düşen helikopter nedeniyle 17 asker şehit düşerken, Genelkurmay Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, helikopterin düşüş nedeninin incelendiğini duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2012 Cumartesi, 16:27

17 askerin şehit olmasına neden olay korkunç olay, tüm yönleriyle araştırılıyor. Aralarında aslen Afyonlu olan ama 20 yılı aşkın zamandır Denizli’de yaşayan Avcı ailesinin büyük oğlu Astsubay Vedat Avcı’nın da olduğu şehit haberleri tüm ülkeyi yasa boğarken, ilkm resmi açıklama Genelkurmay’dan geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını, helikopterin düşüş nedeninin soruşturma sonucunda belirleneceğini açıkladı.

Yazılı açıklamada şu cümlelere yer verildi;
”10 Kasım 2012 Cumartesi günü bölgede icrasına başlanan planlı operasyonel faaliyet için Siirt’ten kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky helikopterimiz saat 07:45 sıralarında, Pervari ilçesi Doğanca beldesi Hasan Tepe mevkiinde kaza kırıma uğramıştır.

Bu elim kaza sonucunda 17 personelimiz şehit olmuştur.

Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır.

Helikopterin düşüş sebebi soruşturma sonucunda belirlenecektir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aile fertleri ile Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

SİİRT VALİLİĞİ’NDE DETAY
Siirt Valiliği de terörle mücadelenin etkin olarak sürdürüldüğü Siirt’te olay bölgesine birinci grup askeri indiren helikopterin, ikinci indirme aşamasında inme bölgesine yaklaşık 1 kilometre mesafede kötü hava koşulları ve sis başta olmak üzere teknik inceleme sonucu aydınlanabilecek nedenlerden dolayı kaza kırıma uğradığını ve 17 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı