REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den beklenen açıklama

Zeybekci’den beklenen açıklama

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 18 Mart törenlerine katılan türbanlı eşi hakkında yapılan haberlere yönelik düzenlediği basın toplantısında “Siyaset yapmak isteyen benimle yapsın. Eşimi ya da çocuklarımı karıştırmasın” diye konuştu. Başkan, “mesaj vermek istersem direkt söylerim, eşimi kullanmam” sözleriyle de, iddiaları da yalanladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Yargıtay Başsavcısı’nın AKP’yi kapatma davası için hazırladığı iddianameye konu olan Denizli’de 18 Mart törenlerinde protokolün oluşturduğu tablo ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşinin törenlere türbanla katılması haberlere konu olmuş, bazı çevreler Başkan Zeybekci’nin mesaj verdiği yorumlarında bulunmuştu.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Zeybekci, bir taraftan iddiaları yalanlarken diğer taraftan yapılan haberleri ve arkasından gelen yorumları eleştirdi.

Başkanlığı döneminde özellikle eşi ve çocuklarının siyasetin içine çekilmemesi için çaba sarf ettiğinin altını çizen Başkan Zeybekci, “Siyaset yapmak isteyenler benimle yapsınlar. Eşimi ya da çocuklarımı kullanmasınlar” diye konuştu. Kimseye hiçbir şekilde eşini kullanarak mesaj vermeyeceğini söyleyen Zeybekci, “Ben mesaj vermek istersem direkt veririm. Eşimi kullanmam” dedi.

Denizli’nin, AKP’ye karşı hazırlanan kapatma davası iddianamesine de konu olmasına ilişkin özellikle yorum yapmaktan kaçındığını da söyleyen Zeybekci, Denizli Belediyesi’nin bir şehit öğretmenin isminin caddeden kaldırılması girişiminin iddianameye konu olmasından dolayı rahatsızlığını da dile getirdi. Zeybekci, aşırı muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan öğrencisi tarafından görevi başında şehit edilen Öğretmen Yusuf Batur’un isminin daha önce verilen caddeden kaldırılmaya çalışılmasının başsavcının iddianamesinde yer almasını “Şehit Öğretmen Yusuf Batur’un isminin böyle bir konuya alet edilmesi, sanırım yalnız beni değil ailesini de üzmüştür” yorumunu yaptı.

Denizli’nin son dönemlerde sıkça irticai faaliyetler ve benzeri konularla gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine “Ülkemin hiçbir yerinde iddia edilenlerin yaşandığı görüşüne katılmıyorum. Türkiye’nin bu safsatalıklarla kılıkla kıyafetle değil, ekonomisiyle, sanayisiyle, bağımsızlığıyla, gelişmişliğiyle Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine ne kadar yaklaştığını tartışmalıyız” yorumunda bulunan Zeybekci, açıklamasında sıkça Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin kimsenin tekelinde olmadığına vurgu yaptı. Zeybekci, kendisini Atatürkçü diye nitelendirenleri, ülkenin gelişiminde en ufak bir katkı koyup koymadıklarını ispata çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı