REKLAMI GEÇ

Zolan: Yeni bir yürüyüşe geçtik

Zolan: Yeni bir yürüyüşe geçtik

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir bilgilendirme toplantılarına Acıpayam ilçesinde devam etti. Zolan, yaptığı konuşmalarda yeni bir yürüyüşe geçtiklerini belirterek, “Referansımız 10 yıldır Denizli’de yaptıklarımız” ifadesini kullandı.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2014 Pazartesi, 12:30

Acıpayam’a bağlı Yeşildere, Yumrutaş, Dodurga, Yazır, Kumavşarı, Darıveren, Dedebağ beldeleri ile Yeniköy, Corum, Uçarı, Oğuz, Bademli, Gümüş, Aliveren ve Bedirbey köylerine giden Zolan, vatandaşlara büyükşehir ile birlikte yaşanacak değişimi anlattı.

Başkan Zolan’ın12 saati aşan ve gece geç saatlere kadar süren ziyaretlerine Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan da eşlik etti. Büyükşehir’in hizmetleriyle Denizli’nin her noktasında yaşayanlara mutluluk getireceğini anlatan Başkan Zolan, vatandaşlardan gelen sorulara da cevap verdi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart 2014 sonrası Denizli’nin büyükşehir ile birlikte inanılmaz bir değişim yaşayacağını, bu değişimin ise en çok 360 köy ve 68 belde de hissedileceğini,  Büyükşehir Yasası’nın temel amacının insanları yaşadığı yerde mutlu etmek olduğunu söyledi.

30 Mart 2014’de Denizli’de büyükşehir yürüyüşünün başlayacağını ifade eden Zolan, “Bu yürüyüşte uzun zamandan beri hasret kaldığımız büyükşehir artık hayata geçiyor. 28 yıl beklemek zorunda kaldık. Şükürler olsun bu hayalimiz gerçekleşti. İmkanlarımız büyüsün diye, büyük işler yapalım diye bunu istedik. İmkanlarımız olanaklarımız büyüsün ki insanların derdine derman olalım, daha çok çareler üretelim. Herkes mutlu olsun herkesin sıkıntısı giderilsin düşüncesiyle büyükşehir olmak istedik ve buna kavuştuk. Son bir yıldır yollardayız. Büyükşehir’in kazanımlarını aktarmaya çalışıyoruz. Kafalardaki soruları gidermeye çalışıyoruz” dedi.

ic-1

BİZİM REFERANSIMIZ DENİZLİ

Büyükşehir’in kimseye bir yük getirmeyeceğine savunan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir hiç kimseye ek bir yük getirmeyecek. Bu konuda değişik sözler söylendi ve söylenecektir. Onlara itibar etmeyiniz. Biz buralardan birşeyler almak için gelmiyoruz. Aksine vermek için geliyoruz. Çok şükür Denizli’de 10 yılda yaptığımız işler belli. 10 yılda şehri baştan aşağı yeniledik. Yapılan işler ortadadır. Bu nedenle bizim referansımız Denizli’dir. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. 3-4 yıl sonra ömrümüz varsa yine bir araya geldiğimizde iyi ki büyükşehir olmuşuz diyeceğiz. Bunu sizlere söyletmek için gecemizi gündüzümüze katıp gayret edeceğiz. Denizli’de ne varsa Acıpayam’da ne varsa buralarda da olacak.”

HİZMETLER 2 BELEDİYEDEN

Denizli’nin büyükşehir olmasından sonra her ilçeye, her mahalleye, 2 belediyenin hizmet edeceğine işaret eden Zolan, “Tabiki büyükşehir buralara nasıl gelecek diye düşünülecektir. Sizler aynı zamanda hem büyükşehir belediyesinden hem de ilçe belediyesi olan Acıpayam Belediyesi’nden hizmet alacaksınız. Günlük işleriniz, çöpünüz, işyeri açma, inşaat ruhsatları Acıpayam Belediyesi, alt yapı gibi büyük yatırımlar da Büyükşehir tarafından yapılacak. İtfaiye, mezarlık hizmetleri büyükşehir tarafından verilecek. Bizim buralarda şubelerimiz olacak ve anında sizlerin taleplerini karşılayacağız” diye konuştu.

İNŞAAT YAPAN KÖYLÜMÜZE KOLAYLIK

Başkan Zolan köylerde uygulanacak yapılaşma ile ilgilide şu bilgileri aktardı:

“Sizler ev yapmak istiyorsanız büyükşehir ve Acıpayam Belediyesi’yle birlikte farklı birçok proje hazırlanacak. Bu projelerden ihtiyacınıza göre seçim yaparak ev yapabileceksiniz. 1 kuruş proje parası ödemeyeceksiniz. Yapı denetime para ödemeyeceksiniz. Vergi harç ödenmeyecek. İnşaat yapmak isteyen köylümüz resmi yerlere bir kuruş ödemeden inşaatını yapacak.”

OĞUZ BABA TÜRBESİ DUALARLA AÇILDI

Acıpayam gezi programı kapsamında Başkan Zolan ve beraberindekiler Oğuz Köyü’nde Cuma Namazı’nı kıldı. Burada Acıpayam Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Oğuz Baba Türbesi yenilenen yüzü ile birlikte dualarla tekrar ziyarete açıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada , “Bu topraklarımızı bize vatan yapan çok değerli büyüklerimizi yad etmek, onların bıraktığı mirasa sapasağlam sahip çıkmak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarabilmenin gayreti içinde olmamız gerekiyor. Oğuz Baba bu bölgenin en önde büyüğümüz. Bu değere sahip çıkan, bu türbeyi bu hale getireni emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ic-2

BAŞKAN ZOLAN’A SÜRPRİZ KARŞILAMA

Acıpayam programının en renkli anlarından biri ise Aliveren Köyü’nde yaşandı. Başkan Zolan’ın köylerini ziyaret edeceğini öğrenen gençler köylerinin 3-4 kilometre dışında motosikletleriyle birlikte gerçekleştirdikleri karşılama ile ziyarete renk kattı. Yaklaşık 50 motosikletli genç konvoya köye kadar eskortluk etti. Köy kalkının büyük bir coşku ile karşıladığı Başkan Zolan gecenin geç saatinde böylesi bir karşılamanın kendisini son derece mutlu ettiğini dile getirerek günün tüm yorgunluğunun Aliveren Köyü’nde son bulduğunu dile getirdi. Kalabalık bir gruba hitap eden Başkan Zolan’ı yine gençler motosikletleriyle uğurladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı