REKLAMI GEÇ

Duraklar akıllanıyor

Duraklar akıllanıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin zarar ettiği gerekçesiyle belediye otobüslerini kendi şirketine devretmesinin ardından duraklarda da değişikliğe gidiliyor. “Akıllı durak” adı verilen sistemle yolcuların otobüsü kaçırma ihtimali azalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2014 Cumartesi, 15:15

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda sorunlu hizmetlerinden biri olan belediye otobüsleri, geçtiğimiz günlerde belediye bünyesinde kurulan şirkete devredilmişti. Otobüslerin işletmesini büyükşehire ait Ulaşım A.Ş. alırken, duraklarda da değişikliğe gidilecek.

HER ŞEY EKRANDA OLACAK

Büyükşehirlerde metro ve metrobüs gibi hatlarda kullanılan durak sistemleri, Denizli şehiriçi ulaşımında da kullanılacak. ‘Akıllı durak’ ismi verilen sistem vatandaşın işini hayli kolaylaştıracak. Duraklara yerleştirilecek ekranlar ile otobüslerin kaçta kalkacağı, o durağa kaç dakika sonra geleceği, eğer otobüs kaçmışsa bir sonraki otobüsün gelme süresi, güzergahlar gibi pek çok özellik kullanılır hale gelecek.

ÖNCELİK YOLCU YOĞUNLUĞU OLAN DURAKLARA

Akıllı durak sisteminin, kısa zamanda yoğun duraklarda uygulanmaya başlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Artık o otobüs ne zaman gelecek, kaçtı mı gibi soruların sorulmasına gerek kalmayacak. İnternet üzerinden takip edilecek sistem sayesinde durakta bekleyen vatandaşımız, bineceği otobüsün ne zaman geleceğini, dakikası dakikasına öğrenecek. Uygulamaya en kısa sürede başlayacağız” dedi.

Yorumlar

onur   -  Bağlantı 23 Haziran 2014, 08:29

kaç kez değişecek bu duraklar?
daha fazla reklamdam kazanabilmek için her tarafı korunaksız bir hal aldı ?insanlar kışın kulaklarınızı çınlatır benden demesi?

Creedwar   -  Bağlantı 22 Haziran 2014, 20:10

Berlinde görmüştüm akıllı durak sistemini , gayet de güzel işliyordu. Umarım sadece makyajlı mahalle/lokasyon/sokaklara değil de şehrin bütün duraklarına bu sistem getirilir.

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 22 Haziran 2014, 12:58

Son yıllarda bir hayli otobüs durakları eskimeden farklı projelerle sürekli yenileniyor .Minibüs durakları için 30×40 saç parçası bulamıyorlar. Akıllı durak yapılacağına durakları öncelikle akla mantığa uygun yerlere koymayı düşünsünler.

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 22 Haziran 2014, 00:33

yine peskes zamani basladi desenize hayirli yutmalarrrrrrr

suleyman   -  Bağlantı 21 Haziran 2014, 20:33

sistem değişse nolucak bazı saygısız işinden bıkmış ve bunu vatandaşa yansıtan şoforler olduktan sonra. seni unutmadım 14 numara

paü.yasemin   -  Bağlantı 21 Haziran 2014, 19:09

Allah razı olsun belediye başkanım sizinle gurur duyuyoruz 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı