REKLAMI GEÇ

Adıgüzeller’de su yok

Adıgüzeller’de su yok

Güney’de bulunan Adıgüzeller Barajı’nda, su seviyesinin kuraklık sonucu düşmesiyle, bu sene elektrik üretimi yapılamadı. Bugüne kadar 252 milyon YTL harcanan Cindere Barajı’nın yapımı ise henüz tamamlanamadı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Vali Erkmen, Güney’e yaptığı gezi kapsamında, Adıgüzeller Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Cindere Barajı’nı da ziyaret etti. Adıgüzeller Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, Santral İdari İşler Müdür Yardımcısı İhsan Gürbüz tarafından santralin çalışması ile ilgili bilgi verildi. Ülkemizi etkileyen kuraklık nedeni ile su seviyesi oldukça düşen ve enerji üretimi yapılamayan barajda, bu yıl içerisinde yalnızca 24 Nisan ve 18 Mayıs tarihleri arasında enerji üretimi yapılmış. 1 milyar 100 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olan barajda halen 60 milyon metreküp su var. Santralin enerji üretebilmesi için barajda en az 200 milyon metreküp su bulunması gerektiğini söyleyen Müdür Yardımcısı Gürbüz, “Bu su miktarının olması için barajdaki su seviyesinin < ?XML:NAMESPACE PREFIX = ST1 />27 metreyükselmesi gerekiyor” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Güney Şelalesi, Cindere Barajı ve Hidroelektrik Santralını da ziyaret eden Vali Erkmen’e, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap tarafından bilgi verildi. 80 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajın yapımı için şu ana kadar 252 milyon YTL harcanmış durumda. Halen yapımı süren baraj enerji üretimi, sulama ve taşkın önleme amacını taşıyor. Baraj ve sulama kanallarının yapımı tamamlandığında, Buldan ve Yenicekent ovalarında 4 bin600 hektar, Pamukkale Ovası’nda da 10 bin500 hektaralan sulanabilecek. Türbin inşaatı önümüzdeki sulama sezonuna kadar bitecek ve enerji üretimi başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı