REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi’ne peyzaj düzenlemesi

Güney Şelalesi’ne peyzaj düzenlemesi

Denizli’nin Güney ilçesinde bulunan ve geçen yıl meydana gelen heyelanda zarar gören şelalede düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 10:17

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile birlikte Güney Şelalesi’ne giderek, yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde gördü.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ),  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun da görüşü alınarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Demir, burada çevre ve fiziki şartların iyileştirilmesi amacıyla peyzaj çalışması yapıldığını söyledi.

Güney Şelalesi’nin Denizli’de önemli bir turizm merkezi olması için gayret gösterdiklerini anlatan Demir, buraya gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Heyelan sonrası doğal dokusunu kaybeden Güney Şelalesi’ne, İl Özel İdaresi’nden 150 bin ve Denizli Çevre Koruma Vakfı’ndan 100 bin lira olmak üzere toplam 250 bin lira ödenek sağlandı. Peyzaj çalışması kapsamında şelaleye ulaşımı sağlayan yolun tamamı kilit parke taşı ile kaplandı.  Şelale alanı, yıkılan kalıntılardan arındırılıp yol genişletme çalışması yapılarak meydan oluşturuldu ve kilit parke taşı döşendi. Aydınlatma sistemi kurularak, doğa harikasının gece de gezilebilmesine olanak sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı