REKLAMI GEÇ

Aşağıdağdere’de dev kaya çatıyı parçaladı

Aşağıdağdere’de dev kaya çatıyı parçaladı

Honaz’ın Aşağıdağdere Mahallesi’nde, taş ocağından düşen dev kaya bir evin çatısını parçaladı. Kaya evin içine düşerken, içeride bulunan yaşlı adam ve kızı, korkunç gürültüyle neye uğradıklarını şaşırıp, panikle kendilerini dışarıya attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2016 Pazartesi, 11:10

Aşağıdağdere Mahallesi’nde, dün akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. İddiaya göre, Kelkaya Dağı’ndaki kalker taşı ve agrega ocağında, dinamitle patlatılan ve kepçeyle taşınan dev kayalardan birisi mahallenin üzerine yuvarlandı.

denizli-asagidagdiri-honaz-dev-kaya-catiyi-parcaladi-1

KAYANIN DÜŞTÜĞÜ YERDE KİMSE YOKTU
Dağdan hızla inen kaya, 86 yaşındaki Ali Sarıtaş’a ait evin çatısına düştü. Çatıyı parçalayan kaya, evin içine düştü. Şans eseri kayanın düştüğü yerde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önlerken, Ali Sarıtaş ve kızı Fatma Aylak, kendilerini korkuyla evin dışına attı.

Yapılan şikaşet üzerine Aşağıdağdere Mahallesi’ne gelen jandarma, kayanın düştüğü evde inceleme yaptı ve zabıt tuttu.

“GİTMEDİĞİM YER KALMADI”
Aşağıdağdere Mahallesi Muhtarı Murat Efe, Kelkaya Dağı’ndaki kalker taşı ve agrega ocağının bulunduğu bölgede patlatılan dinamitlerin ardından dev kaya parçalarının yerleşim yerine yuvarlandığını, zaman zaman da kepçeyle taşıma sırasında düşen kayaların futbol sahası ve evlerin bulunduğu yere kadar geldiğini söyledi.

Düşen kayalar ve yaşanan tehlike nedeniyle futbol sahasının kullanılamadığını ifade eden Efe, “Gitmediğim, şikayetçi olmadığım yer kalmadı. Ekonomi Bakanlığı döneminde Sayın Nihat Zeybekci başta olmak üzere valilik, Honaz Kaymakamlığı ve belediyeye durumu anlattım. Fakat şu ana kadar değişen bir şey olmadı. Önlem için, işletme için bir şeyler yapılması konusunda illaki bir can kaybı yaşanması mı bekleniyor? Bizim şikayetlerimizle ilgili bir şey yapmayanlar aynı sorunla karşı karşıya olsa ne yaparlar merak ediyoruz” dedi.

KAYALAR DOĞAL YOLDAN DÜŞTÜ
Bölgede çalışma yapan Çetin Şirketler Grubu’nun sahibi Ali Çetin, düşen kaya ile şirketinin bir ilgisinin olmadığını söyledi. Dinamit patlatmadıklarını, bölgede dozerler ile çalışma yapmadıklarını ifade eden Çetin, “Bölgede yıllardır doğal yollardan biriken kayalar var. Bunlar zaman içinde kendi süreçleriyle hareketlenebiliyor. Son düşen kaya da bizim çalışma yaptığımız alana ciddi mesafe olan bölge. Biz zaman zaman bu bölgeye yaklaştığımızda yerleşim alanları için tehlike yaratan bu kayaları alıyoruz. Düşen kayanın bizim çalışmalarımızla ilgisi yok” dedi.

denizli-honaz-asagidagdere-mahalle-uzerine-taslar-yagiyor-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı