REKLAMI GEÇ

BU NE YA?

BU NE YA?

Honaz’a bağlı Gürlek Köyü’nde 70 hanenin tapusunun kendisine ait olduğunu ileri süren Hüseyin Sarı, bu binaların üzerinde durduğu araziyi satılığa çıkardığını duyurdu. Ancak Honaz Belediye Başkanı Devecioğlu dahil birçok isim, Sarı’nın arazi tapularını sahtekarlık yaparak ele geçirdiği iddiasında!

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2010 Çarşamba, 18:12

Honaz’a bağlı Gürlek Köyü’nün yüzde 80’nini kapsayan Tepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 10 yıldır devam eden tapu sorunlarının çözülmesini ve evlerinin tapularının verilmesini isterken, Tepe Mahallesi’nin sahibi olduğunu ileri süren İnşaat Mühendisi Hüseyin Sarı ise tapularını satılığa çıkardı. Köyün girişine ”Satılık Köy” levhası koyan Sarı, 70 haneli yaklaşık 350 nüfusun yaşadığı Gürlek Köyü Tepe Mahallesi’nin tapusunun kendisine ait olduğunu ileri sürerek, köyün Tepe mahallesini satışa çıkardığını kaydetti.

BELEDİYEDEN NETİCE ALAMADIK
Yaklaşık 10 yıl önce senet karşılığında mahalleyi satın aldıklarını söyleyen Sarı, ”Vatandaşlar toparlandı, bize dediler ki; “Siz önder olun. Tapuları alın bize dağıtın. İmar Kanununun 18. maddesini uygulayın ve tapularımızı bize verin” Bizde taahhütte bulunduk, en kısa zamanda size tapularınızı vereceğiz diye. Biz resmiyetin bu kadar zor olacağını bilmiyorduk. Neticede uğraştık Honaz Belediyesi’ne müracaatlarımız oldu. Bu müracaatlardan bir türlü netice alamadık” diye konuştu.

BEDELİNİ ÖDEYEN KÖYÜ ALIR
”Gürlek köyünün tepe mahallesinde yaklaşık 52 bin metrekare alanı kapsayan, 70 haneden oluşan, yaklaşık 350 nüfusu olan, hayvanıyla, ahırıyla, eviyle satılığa çıkarıyorum” diyen Sarı, şunları kaydetti ”Buraya gelen müşteriler olursa, talip olursa satalım diye girişimimiz oldu. Bizim Honaz Belediyesine, Gürlek Köyü’nün Tepe Mahallesi’ni parsellemek için şahsi ve resmi müracaatlarımız oldu. Bu müracaatlarda netice alamadık. Bu netice alamamamızdan dolayı, köylünün bize yoğun baskıları var. ”Tapularımızı bize verin” diye. Bizim üzerimizde hiçbir tapu yok şimdiye kadar. Evimiz sizin üzerinizde diye bize baskı geliyor. Bizde bu baskıyı Honaz Belediye Başkanına iletiyoruz ama netice alamıyoruz. Bu sebepten dolayı Honaz Belediye başkanlığına şahsi ve resmi müracaatlarımız oldu. Dolayısıyla, bürokratik engellere takıldığımızı düşünerek, burayı satılığa çıkardık. Almak isteyen herkese satabilirim. Buradaki arkadaşlarım bana gücenmesinler. Çözemediğimden dolayı, içlerinden biri de satın alabilir. Verir bedelini satın alabilir. O açıdan bu saatten sonra Gürlek Köyü Tepe Mahallesi satılıktır”

KABRİMİ KOYACAK YERİM YOK
1979 yılından beri Gürlek Köy’ünde ikamet ettiğini söyleyen İsa Sarı, ”Bugün için ben ölsem. Benim bir karış toprağım yok. Kabir koyacak yerimde yok. Burada bir evim var,
600–700 metrekare yerde. Bunun tapusunu alırsam, dünyalar benim olacak. Ben dünyadan başka bir şeyde istemiyorum. Sadece tapu istiyorum. Yetkili kimse Hüseyin Sarı mı dır? Belediye başkanı mı dır ? Kimse benim tapumu versin. Başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

VİCDANINI BOZARSA SATAR
Mahalle tapusunun başkasının üzerinde olduğunu, o kişiden alıp Hüseyin Sarı ve Hüdai Sarı’ya verdiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Abdil Mete de şunları söyledi, ”Bunlarla belediye başkanı arasında tartışma mı vardır? Yoksa aralarında bir şey mi vardır bilemem. Yerleri satabilir. Benim elimde yok ki bir şey satamayacak diye. Mülk onların üzerinde. Vicdanını bozsa satar, denilecek bir şey yok. Bunlarda bir Allah Korkusu vicdan varsa, bizim hakkımızı versinler, nasıl vereceklerse, kanunen versinler”

TAPU İÇİN İKİ İNEĞİMİ SATTIM
Gülsün Aydın, isimli yaşlı nine de, tapu sorunundan çok dertli. Tapu alabilmek için iki ineğini de sattığını ve parasını tapu gelecek diye yatırdığını anlatan yaşlı kadın, “Tapu vereceğiz dediler, iki ineğim vardı. Onu da sattım, yatırdım. Beyim kanser hastalığına tutuldu, öldü.
3 yaşında engelli bir oğlum var, o da yerlerde sürünüyor. Bir kızım kansere yakalandı, 3 aydır Üniversite Hastanesi’nde yatıyor. Çocuğumun aylığını alıyorum. Hem evi idare ediyorum, hem de orayı idare ediyorum. Ben tapumu istiyorum, o kadar’’ diye konuştu

BAŞKAN DEVECİOĞLU “YAPTIĞI SUÇ”
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, konu hakkında şunları kaydetti, ”Beni 15 gündür basınla tehdit ediyor zaten. Şimdi oradaki herkes ona suç duyurusunda bulunacak. Kimse, kimsenin arazisine satılık diyemez. O arazilerin tamamını vatandaşlardan toplayan adam o. 18. maddeyi uygulayalım diye belediyeye dilekçe veren o. 18. madde uygulanması safhasında idari mahkemeye itiraz eden de o. Benim anlamadığım bir şey var. Ben şimdi onu mahkemeye verdim. Tazminat davası açtım daha önceden. Yani neyse bu olayın ayrı boyutları ama. Yani o köy satılıktır diye resim çektirdiği zaman onun bir bedeli var, öyle kolay değil bu iş. Avukatlarımız suç duyurusunda bulunuyor zaten. Üç beş vekalet alarak. Resimleri de aldık. Bu konu hakkında konuşacak bir şey yok, yargıda zaten bu k

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı