REKLAMI GEÇ

28 yıldır görmediği babasını arıyor

28 yıldır görmediği babasını arıyor

Babası Türk, annesi Alman olan Björn Grünwaldt’ın hikayesi film senaryolarını aratmayacak türden. 28 yıl önce, henüz 4 yaşındayken işçi olarak çalıştığı Almanya’dan Türkiye’ye dönen ve babasından hiç haber alamayan Björn Grünwaldt, Türk bir kadınla evlendikten sonra arayışa girdi. Şu anda Bodrum’da ailesiyle tatil yapan Björn Grünwaldt, kayınvalidesi aracılığıyla sosyal medyadan çağrı yaparak, babası Mehmet Çetinkaya’yı bulmaya çalışıyor. Oğlunun kendisini aradığından habersiz olan Çetinkaya ise Honaz’da yaşıyor.

Emrah Varol / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2017 Salı, 18:26

Film gibi hikaye Almanya’ya çalışmaya giden Mehmet Çetinkaya’nın orada Alman bir kadınla evlenmesiyle başladı.

1980’li yılların başında Björn Grünwaldt adını verdikleri bir çocuğu meydana gelen çiftin hayatları Mehmet Çetinkaya’nın 1985 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapmasıyla tamamen değişti.

Mehmet Çetinkaya Türkiye’de kendi işlerine bakarken, Björn Grünwaldt de annesiyle Almanya’da yaşamaya devam etti. Yıllarca baba özlemiyle yanıp tutuşan Björn Grünwaldt, kaderin bir cilvesi olarak yıllar sonra Gülseren isimli Türk bir kadınla evlendi.

Berkay Luis adını verdikleri bir de çocukları olan çift tatil için Türkiye’ye geldi. Bu sürede babasına ulaşmak için çeşitli yollar deneyen Björn Grünwaldt son olarak sosyal medya aracılığıyla çağrı yaptı.

Türkçe olarak kayınvalidesi tarafından paylaşımda, “Damadım Björn Grünwaldt’ın babasını arıyoruz. Elimizdeki bilgiler kısıtlı olduğundan yardıma ihtiyacımız var. Belki tanıyan, bilen çıkar. Baba Mehmet Çetinkaya 1975-1984 yıllarında Almanya Leverkusen’de yaşamış ve işçi olarak Götze’da çalışmış. O yıllarda İzmir’e gidip gelen babasının şu an Denizli Honaz’da yaşadığını duyduk. 1984 yılında izine gidiyorum diye ayrılan babadan bir daha haber alınamamış. Björn 4 yaşından itibaren görmediği babasını görüp tanımak istiyor ve bir yaşındaki oğlunun da dedesiyle tanışmasını canı gönülden diliyor. Şu an kendisi 20 Eylül’e kadar Bodrum’da bulunmakta. Tanıyan bilen bize 05462307865 nolu telefondan ulaşabilir. Bu yazıyı paylaşırsanız belki bir an önce bir sonuca ulaşabiliriz”

‘BABAMI GÖRMEK VE TORUNUYLA TANIŞTIRMAK İSTİYORUM’
Şu anda 32 yaşında olduğunu ve babasını 28 yıl sonra görmek istediğini belirten Björn Grünwaldt, “Yıllar önce Almanya’da başlayan hikayemiz beni bir şekilde Türkiye’ye çekti. Eşim de bir Türk. Ben de elimdeki bilgilerle babama ulaşmak istiyorum. Ben babama kavuşmak ve torununu da dedesiyle tanıştırmak istiyorum. Babamın yerini bilenler olursa lütfen bize haber versin” dedi.

ÖZLEM BİTECEK Mİ?
28 yıldır görmediği babasını arayan Björn Grünwaldt ile oğlunun kendisini aradığından habersiz olan Mehmet Çetinkaya’nın buluşup buluşamayacakları, buluşmada nelerin yaşanacağı merak konusu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı