REKLAMI GEÇ

Depremin Bilançosu

Depremin Bilançosu

Honaz’da Cuma günü sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından bölgede oluşan hasarlarda ortaya çıkmaya başladı. Bölgeye yakın olan Pınarkent Beldesinde ise bir cami ile sağlık ocağı ağır hasardan dolayı hizmete kapatıldı. Bölgeye sağlık ocağı içinde iki adet konteynır gönderildi. Alt yapıda yaşanan sorunlar ise belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile düzeltilmeye çalışılıyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2008 Cumartesi, 00:00

Honaz’da Cuma günü sabah saat 07:48’de meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem ile bir çok evde hasarlar oluşmuş, organize sanayi bölgesindeki işyerlerinde de işçilere izin verilmişti. Birçok fabrikada ağır hasarlar oluşurken bölgeye yakın olan yerleşim yerlerinde de önemli hasarların oluştuğu tespit edildi. Honaz’a en yakın belde olan Pınarkent’te ise bir cami ile sağlık ocağı ağır hasardan dolayı hizmete kapatıldı.

Yaşanan depremde ağır gören caminin dışında ve içinde ağır hasarlar bulunuyor. Bir çok yerinde çatlaklar bulunan caminin giriş kapasın da ise caminin depremden dolayı kapalı olduğu yazısı yer alıyor. Bölgedeki ağır hasarlı yerlerden biriside Pınarkent Sağlık Ocağı. Belediye ait bir binanın ikinci katında hizmet veren sağlık ocağı yaşanan depremde büyük hasar gördü. Bina girişinde ve içinde büyük çatlakların oluştuğu sağlık ocağı da cami gibi hizmete kapatıldı. Sağlık ocağının hizmetini sürdüre bilmesi içinde Çameli ilçesinden iki adet konteynır gönderildi. Pazartesi günü konteynırda hizmet verecek sağlık ocağının binaya ne zaman geri döneceği ise bilinmiyor.

Yaşanan depremin alt yapıya verdiği zararlarda yine belediyeler tarafından yapılan çalışmalar ile düzeltilmeye çalışılıyor. Yolda oluşan çatlaklar ve kırılan borular belediye ekiplerinin geceli gündüzlü yaptığı çalışmalar ile tamir ediliyor.

Bölgede yaşanan depremin verdiği hasarı ise sağlık ocağında sarsıntı ile birlikte yere düşün bu duvar saati gösteriyor. Depremin yaşandığı anda yere düşen duvar saatti ise depremin saati 7:48’de kalmış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı