REKLAMI GEÇ

DEREÇİFTLİK KÖYÜ’NDE GELENEKSEL HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

DEREÇİFTLİK KÖYÜ’NDE GELENEKSEL HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

Honaz ilçesine bağlı Dereçiftlik Köyü’nde Hıdrellez Şenlikleri ve Ardıçlı Türbesi ziyaret etkinliği gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2011 Salı, 15:08

Hıdrellez şenliklerine Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ile çevre beldelerin belediye başkanları, Dereçiftlik köyü sakinleri ve çevre belde ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdrellez’in kutlanması ve Ardıçlı Türbesi’nin ziyaretinin gerçekleştirildiği etkinlikte, kuşak kesme etkinliği de yapılarak vatandaşlara yemekler ikram edildi, dualar okundu. Kutlama etkinliklerini değerlendiren Vali Erkmen, çok anlamlı ve çok güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, “Bütün insanlarımız birlik beraberlik içerisinde, güzel bir kaynaşma içerisinde bu mutluluğu yaşıyorlar. Onların bu birliğine, beraberliğine, mutluluğuna bizim de burada şahitlik yapmamız, onlarla birlikte olmamız bizi de ayrıca sevindiriyor. Biz yalnız bu köyümüzde değil, Denizli’mizin ve ülkemizin her köşesinde sevginin, dostluğun, barışın hakim olmasını istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki eğer biz ne kadar birbirimize karşı sevgi saygı ortamı içerisinde olursak, o zaman ülkemiz o ortamdan kalkınma anlamında çok daha fazla istifade edecektir ve çok daha güzel şeyleri yerine getirecektir.” dedi.

Dereçiftlik köyünde ‘Kuşak Kesme’ geleneğinin devam ettiğine şahit olduklarını belirten Erkmen, “Hangi köyümüzde olursa olsun eski gelenek göreneklerimizin devam etmesi lazım. Bunlar bizim yaşatarak gelecek kuşaklara devretmemiz gereken güzellikler. Bu nedenle bu gelenek göreneklerine sahip çıktıkları için Dereçiftlik köylülerimizi kutluyoruz. Gelmişken onlarla sohbet etme ve sorunları dinleme imkânı da buluyoruz. Köyümüzle ilgili İl Özel Ödaresi’nin asfalt ve içme suyu gibi bazı çalışmaları oldu. Arkadaşlarımızın bugün kanalın yapılması, türbenin etrafının tel örgü ile çevrilmesi, yemekhane yapılması gibi bir takım talepleri daha oldu. Bundan sonraki süreçte de bu sorunların giderilmesi için çalışacağız.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı