REKLAMI GEÇ

Devecioğlu’ndan Çin’e soykırım tepkisi

Devecioğlu’ndan Çin’e soykırım tepkisi

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu Çin’in Sincan Özerk bölgesindeki olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı ve olayları bir soykırım olarak değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2009 Pazartesi, 16:37

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki olaylarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Şu anda Çin’de yaşanan bu olaylar adeta bir soykırımdır. Bunu daha farklı bir şekilde yorumlamak ve değerlendirmek mümkün olmadığı gibi doğruda değildir. Dünya bu gidişe bir dur demelidir. Devletlerin kendi çıkarlarına göre doğru gibi görünen düşünce ve hareketlerin toplumsal birer yanlış olabileceğinin unutulmaması gerekir” dedi.
Başkan Devecioğlu, “Türk Milleti tarih boyunca ezilen halkların ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mazlum insanların umut kapısı olmuş ve bu insanlara karşı yardım elini her zaman uzatmıştır. Bugün Çin’in Sincan özerk bölgesinde yaşananlar bir insanlık ayıbıdır, insanlık dramıdır. Millet olarak bizler bu olayların karşısındayız ve bu soykırımın durdurulması için mücadele vermemiz gerektiğini biliyoruz. Onun içindir ki bugün tepkimizi açık ve net ortaya koymaktayız. Ortada bir yanlışın olduğu aşikardır. Bu yanlışın bir an önce son bulması, masum ve mazlum insanların zarar görmesi, ezilmesi ve katledilmesi engellenmelidir. Burada yaşayan halklar ülkemiz adına tarihi bir derinlik taşımakta ve tarihin bize miras bıraktığı değerlerden biri olarak hafızalarımızda yer bulmaktadır. Kaldı ki bu insanlar yaşanan bu soykırımı hak etmediler ve hiçbir toplum da böylesi bir zulmü ve soykırımı yaşamamalı. Çin yaptığı hatasından, yanlışından kısa bir süre içinde dönmelidir. Türk milleti olarak bizlerde Çin devletine gerçekleştirdiği soykırımdan dolayı tepki olarak mallarını almama ve boykot etme gibi bir tepkiyi koymamız gerekmektedir. Millet olarak bu duruma sessiz kalmamalıyız ve tüm Dünya bu duruma sessiz kalmamalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı