REKLAMI GEÇ

DOLU BELDEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ

DOLU BELDEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Denizli’de sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu tarım alanlarına zarar verdi. Çardak İlçesi’ne bağlı Gemiş Beldesi’nde etkili olan dolu yağışı ise beldeyi beyaza bürüdü.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2010 Çarşamba, 18:04

Denizli’de sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu, tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu. Honaz İlçesi’nde binlerce dönümlük arazilerde bulunan kirazlar yağmurdan zarar görürken, meyve bahçelerinde de önemli hasarlar oluştu. Dolu, Denizli’nin Çardak İlçesi’ne bağlı Gemiş Beldesi’nde ise hayatı durma noktasına getirdi. Erik büyüklüğündeki dolu, beldeyi beyaza bürürken, doluya yakalanan vatandaşlar da sığınacak yer aradı.

Aniden bastıran dolu, 3 ilçe ve 10 köyde büyük zarara sebep oldu. Çal, Güney, Çardak ve Denizli merkezde etkili olan doludan, en çok merkeze bağlı Akdere Köyü’ndeki araziler etkilendi. Akdereli çiftçiler, maddi hasarlarının büyük olduğunu belirtti.

Güney ve Çal Kaymakamlıkları da hasar tespitine başladı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de hasar tespitini sürdürüyor. Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, kendilerine başvuruların devam ettiğini, henüz zarar gören çiftçi sayısının tam olarak belli olmadığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı