REKLAMI GEÇ

Fatura ödenmeyince susuz kaldılar

Fatura ödenmeyince susuz kaldılar

Honaz’a bağlı Dereçiftlik Köyü, su deposuna gelen elektrik faturasını ödemeyince, susuz kaldı. 3 aydır susuz olan köyde, halk köy meydanında bulunan çeşme önüne gelerek bidonlarla su alıyor. Köylü kirli çamaşırlarını ise köyde bulunan derede yıkıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Honaz’a bağlı 1200 nüfuslu Dereçiftlik Köyü’nde, vatandaşlar su ihtiyacını köy meydanında bulunan çeşmeden sağlıyor. Köylüler, çamaşırlarını ise yine köy içinde bulunan derede yıkıyor. 2008 yılında yaşanan bu ilkel durumun sebebi ise köy halkının su deposuna gelen elektrik parasını ödememesi. Bu durum 400 hanelik köyü susuz bıraktı. 5 dönemdir su deposundan suyun pompalanması için kullanılan elektrik parasını ödemeyen köylüler, yaşanan bu durum karşısında 40 yıl geriye göndü. Toplam 400 hanenin bulunduğu köyde, içme suyu olarak da hazır su kullanılıyor.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı

5 dönem içerisinde toplam 13 milyon elektrik borcu bulunan köyde yaşanan durumla ilgili olarak Honaz Kaymakamlığı da soruşturma başlattı. Köy Muhtarı Ali Şahin’in topladığı paraları nasıl yatırdığı konusunda araştırmanın yapıldığı, soruşturmanın yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. Köylülerin yakın zamanda suya kavuşacağını belirten Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek “Şu anda köyün 13 milyon YTL borcu bulunuyor. Bunların bir kısmı ödenmiş. Kaymakamlık konuyla ilgili soruşturma başlattık ve yakın zamanda sonuçlanacak. Muhtarın tahsil ettiği paraları nasıl yatırdığı ve ne kadar para toplandığı ise soruşturma kapsamında araştırılıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı