REKLAMI GEÇ

Honaz Belediyesi’nden eğitime destek

Honaz Belediyesi’nden eğitime destek

Honaz Belediyesi, ilçede PAÜ MYO’nun boşalttığı okul binasının ve bahçesindeki salonun tadilatını üstlendi. Onarımı yapılan bina ve salon, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sunulacak ve Honaz İlköğretim Okulu olarak hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2008 Cuma, 00:00

 

Honaz’da Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun boşaltacak olduğu Honaz Belediyesi’ne ait okul binası ve bahçesindeki salonun Honaz Belediyesi tarafından Bayındırlık Bakanlığı ilgili pozları ve teknik şartnamesine uygun olarak onarımını yaparak kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığı’na devri ili ilgili düzenlenen protokol,Vali Yavuz Erkmen ve Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu tarafından imzalandı.

Vali Yavuz Erkmen’in makamında imzalanan protokol törenine Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun yanı sıra Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı. İmzalanan protokole göre Honaz Belediyesi belediyeye ait ve şu an Honaz Meslek Yüksekokulu’nun kullandığı ve boşaltacağı binayı depremsellik yönünden inceleterek zayıf çıkması durumunda güçlendirmesini yapacak. Bunun yanında okulun ilköğretim okulu olacak şekilde onarım ve tadilatını yapacak olan Honaz Belediyesi, okul bahçesindeki salon ile birlikte okulun kullanım hakkını Milli Eğitim Bakanlığı’na devredecek. Okulun onarım ve tadilatının maliyetinin 200 bin YTL’ye mal olması bekleniyor ve bu rakam Honaz Belediyesi tarafından karşılanacak. Okulun adı Honaz Belediyesi İlköğretim Okulu olacak.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Benbaşta Sayın Valimize, kaymakamımıza ve milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İlk olarak okul öncesi eğitime destek vermekle başladığımız hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum. Gerekli düzenlemeleri yapıp binamızı ilköğretim öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Honaz Belediyesi olarak eğitime desteğimiz artarak devam edecektir. Toplumların eğitimle bir yerler geleceğinin bilincindeyiz” diye konuştu. Başkan Devecioğlu, ayrıca eski lise binasının restore edilip lise binası olarak hizmete alınması için gerekli olan 110 bin YTL’lik kaynağın yarısının İl Özel İdaresi tarafından karşılanması durumunda, diğer yarısının da kendi belediyeleri tarafından karşılanabileceğini ve böylelikle Honaz Lisesi’nin yarım gün eğitimden tam gün eğitime geçmesinin sağlanacağını ve bu konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Vali Yavuz Erkmen, Honaz Meslek Yüksekokulu’nun şu an kullanmakta olduğu binanın yeterli olmadığını, kendilerine daha uygun bir binaya taşınmak istediklerini ifade ederek, “ Honaz ilçemizde TOKİ’nin yaptırmakta olduğu konutlar var. O alan içerisinde yeni bir okul yapılıyor. Honaz Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimiz eğitimlerine devam ediyorlar. Fakat mevcut kullandıkları binanın yeterli olmadığını görüyoruz. Meslek Yüksek Okulu ilçenin de yapısına uygun olarak sanayi ile bütünleşerek daha da gelişmek ve öğrenci sayılarını arttırmak istiyorlar. Bu doğrultuda rektörlüğümüzün bir talebi olmuştu. Şu anda öğrenim gördükleri okulu geçici olarak bırakıp yeni yapılan okula geçmek istiyorlardı. Biz de bu konuyu değerlendirdik ve yeni okulun her anlamda Yüksek Okul için daha müsait olduğunu gördük. İleride kendi okullarını yaptıklarında tekrar Milli Eğitime devredecekler. Bir taraftan şu anda kullanılan ve mülkiyeti Honaz Belediyemize ait olan 18 derslikli bina ilköğretim öğrencilerimiz için yeterli olacak. Bu çerçevede okulun her türlü bakım onarımının Honaz Belediyesi tarafından yapılacak olması bizi son derece memnun etti. Bugün Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim olarak bu çalışmaların protokolünü imzaladık. Yalnız eğitim değil diğer hizmetlerde de son derece başarılı olan Honaz Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarım gün eğitim veren Honaz Lisesi’nin tam gün eğitime geçmesi için girişimlerinin olacağını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, “ Bu kapsamda Honaz Lisesi bahçesi içinde olan ve ilk lise binası olarak kullanılmış binayı yine bizim ve Belediyemizin katkıları ile derleyip lisemize kazandırmak istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımız olacak. Ben bir kez daha protokolde emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun tadilatının protokolü Vali Yavuz Erkmen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı