REKLAMI GEÇ

Bütçe 50 milyonda kaldı

Bütçe 50 milyonda kaldı

Honaz Belediyesi’nin tartışmalara neden olan 2020 yılı bütçe maratonu tamamlandı. Honaz Belediyesi’nin bütçesinde gelir kalemlerinde yapılan artışların tamamı AK Partili üyelerin ısrarı ile geri çekildi, bütçe oy birliği ile 50 milyon lira olarak kabul edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2019 Salı, 19:43

Honaz Belediyesi’nin 2020 bütçesi belirlendi. Daha önce kısa sürede tamamlanan Honaz Belediye Meclisi’nin bu yılki maratonu, AK Partili üyelerin tutumu nedeniyle kilitlenmişti. AK Partili üyeler, her yıl rutin olarak yapılan gelir kalemlerindeki artışlara karşı çıktı, bu nedenle de bütçenin görüşmeleri uzadı.

Son oturumda yine benzer bir tablo ortaya çıktı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, bütçe ile yapmayı planladığı hizmetleri tek tek yeniden anlattı, üyelerden destek istedi.

Bütçeden en büyük payın eğitim için ayrılacağını dile getiren Başkan Kepenek, bütçenin elverdiği ölçüde üniversite kampüsü, otobüslerin yenilenmesi, parkların kullanılabilir hale getirilmesi, üç ayrı bölgeye uygulama bahçeleri, engelliler için gezici sağlık ekibi, spor alanlarında düzenleme, test merkezleri gibi hizmetlerin yapılacağını söyledi.

Teknik bilimler kampüsünün de Honaz’a geleceğini belirten Başkan Kepenek, “Üniversite binasını yapmak bize nasip oldu” dedi

Çocukların eğitim eksikliğini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kepenek, önceliğin Kaklık ve Kocabaş olacağını kaydetti.

“HONAZ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK YOLDA KALIRSAK, BU HABERİ SİZE İTHAF EDERİM”
Yeni bir makam aracı taleplerine AK Partili üyelerin ısrarla karşı çıktığını ifade eden Başkan Kepenek, “AK Partili arkadaşlar bunun israf olduğunu düşünüyor ve bize engel çıkardılar. Makam aracının değeri temsilidir. 2004 model araçla ben Honaz Belediye Başkanı olarak idare ederim. Ancak, sık sık Ankara’ya gidip geliyoruz. Yolda kaldığımızda çıkacak haberleri size ithaf ederim” dedi.

Başkan Kepenek’in açıklamalarına rağmen AK Partili üyeler, ısrarla gelir kalemlerindeki artışların geri çekilmesini istedi. Kilitlenen görüşmeler artışların geri çekilmesi ile çözüldü, Honaz Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 50 milyon olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı