REKLAMI GEÇ

Honaz cennet elmasında marka oluyor

Honaz cennet elmasında marka oluyor

Dünyada sadece Çin’de bulunan sistemi Türkiye’de ilk defa uygulayarak cennet elmasını kurutmaya başlayan Honazlı Salça Kooperatifi, tonlarca cennet elması hazırladı. Doğal yollarla ve hijyenik bir ortamda kurutulan cennet elmalarına ilgi her geçen gün artıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2021 Cumartesi, 12:24

Son yıllarda önemli bir gelir kalemi olan cennet elmasına ilgi devam ediyor. Uzun süredir araştırma yapan Honazlı Salça Kooperatifi aradığı sistemi Çin’de buldu.

Toplanan cennet elmalarının doğal ortamda kurutulması ve pazarlanması için çalışma yürüten kooperatif bu sistem için 3.5 milyon TL harcadı. Kurulan yapının içindeki kurutma sistemiyle birlikte cennet elmaları doğal ve hijyenik ortamda hazırlanıyor. Güneş, yağmur, rüzgar gibi etkenlerden uzak kalan cennet elmaları daha güzel bir tada sahip oluyor.

Cennet elmalarının pazarlanması alanında da adım atan Honazlı Salça Kooperatifi, markalaşarak Türkiye’nin her yerinden gelen cennet elması isteklerini karşılamaya hazırlanıyor. Yıllardır bölgenin salça ihtiyacını neredeyse tek başına karşılayan Honazlı Salça’nın bundan sonra da cennet elmasıyla ön plana çıkması bekleniyor.

DÜNYADA SADECE ÇİN’DE VE HONAZ’DA VAR!
Honazlı Salça Kooperatifi Başkanı Hüseyin Top, bu tesis için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Top, “Bu tesisimiz bin 300 metrekare alana sahip. Tamamen doğal yollarla cennet elmalarını kurutuyoruz. Hiçbir yağmur, güneş ya da nemden etkilenmiyor. 200 ton elmayı aynı anda kurutabileceğiz” dedi.

Cennet elmasını kurutmak için bu sistemi Çin’den aldıklarını kaydeden Hüseyin Top, “Bu proje için uzun süre araştırma yapıldı. Sonunda Çin’de böyle bir tesis olduğunu öğrendik ve aynısını yaptık. Dünyada sadece Çin’de ve Honaz’da var. Biz de bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Bu yıl pandemiden dolayı biraz yavaş gitse de her geçen gün ilgi artarak devam ediyor. İlerleyen yıllarda muhakkak ihracat olarak da cennet elması ihraç etmeye başlayacağız. Hatta şimdiden talepler de gelmeye başladı” dedi.

Honazlı Salça Kooperatifi Başkanı Hüseyin Top, Honazlı Salça adı altında markalaşarak cennet elması kurularını tüm Türkiye’ye gönderebileceklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı