REKLAMI GEÇ

Honaz sele teslim

Honaz sele teslim

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde, bu sabah aniden bastıran ve 3 saat süren sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ile tarım arazileri su altında kaldı. Cadde ve sokaklar dereye dönerken, sürücüler zor durumda kaldı. Sel sularına kapılan bir kadın son anda çevredekiler tarafından kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 12:04

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Honaz’da, bugün saat 07.00 sıralarında bastıran sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Honazlılar, 40 yıldan bu yana böyle etkili yağış görmedikleri belirtirken, sel sularıyla seviyesi yükselen Akbaş Barajı taştı.

galeri-anons

Taşkının neden olduğu sular nedeniyle cadde ve sokaklar dereye döndü, Kızılyer, Aydınlar ve Karaçay Mahalleri’nin alçak kesimlerinde kalan çok sayıda evde su baskını görüldü. Başta meyve bahçeleri olmak üzere binlerce hektarlık tarım arazisi sel sularıyla doldu.

Sel sularına kapılan 65 yaşındaki Dudu Demiralp’in yardımına ise çevredekiler yetişti. Son anda kurtarılan Demiralp, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evleri çamurlu sel sularıyla dolanlar, kendi çabaları ile tahliye çalışmalarına başlarken, Denizli Büyükşehir ve Honaz Belediyesi ekipleri, evlerinde mahsur kalanları dozerler yardımıyla kurtardı.

Belediye ekipleri, sel sularının taşıdığı çöpler nedeniyle tıkanan mazgalları açarak, suyun tahliyesi için de çalışmalarının sürdürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı