REKLAMI GEÇ

Honaz Sempozyumu başladı

Honaz Sempozyumu başladı

Honaz Sempozyum’unun açılış toplantısı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İki gün sürecek sempozyumda Honaz’ın ticareti, sanayisi, tarımı ve 8 bin yıllık tarihi ele alınacak. Panel, konferans ve 22 oturum’da gerçekleştirilecek sempozyuma, 6’sı yabancı 222’si Türk olmak üzere 228 bilim insanı katılacak, 19 bildiri yayınlanacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 13:20

İlki 2003 yılında Acıpayam ile başlayan ilçeler sempozyumu Honaz ile devam ediyor. Vali Şükrü Kocatepe ile PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın Danışma Kurulu’nda yer aldığı sempozyumun yürütme kurulu üyeliğini ise Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Oğuz Karadeniz ile PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok üstlendi.

8 BİN YILLIK GEÇMİŞİ OLAN İLÇEDE GÖREV YAPIYORUM
Sempozyumun açılışında konuşan Kaymakam Turgut Gülen, 8 bin yıllık geçmişi bulunan bir ilçede görev yapmaktan duyduğu gururu dile getirerek, “Honaz’ı tanımak ve tanıtmak amacıyla akademik destek şart. Honaz’ın tarımını, kültürünü, ticaretini ve tarihinin 8 ayrı sempozyum konusu olduğunu belirtmek isterim” dedi.

denizli-honaz-sempozyumu-228bilim-insani-honazi-konusuyor-ic-3

GELECEĞE IŞIK TUTACAK
Sempozyumun, Honaz’ın geleceğine ışık tutacağını belirten Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise, “Honaz’da 81 ilden gelen vatandaşların yanı sıra, Ahıskalı Türkler, Selanik Göçmenleri yaşıyor. Bu kültürel çeşitliliği ile Honaz diğer ilçelerden çok farklı. Ben inanıyorum ki, sempozyumdan çok güzel projeler çıkacak” dedi.

denizli-honaz-sempozyumu-228bilim-insani-honazi-konusuyor-ic-2

COLOSSAE İÇİN SÖZ ALDI
Başkan Devecioğlu, 1.5 yıl önce Honaz Sempozyumu için PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı’dan söz aldığını hatırlatarak, “Şimdi de, 8 bin yıllık geçmişimizi gün yüzüne çıkartmak için Colossae’nın kazı çalışmaları için söz almak istiyorum” diye konuştu.

denizli-honaz-sempozyumu-228bilim-insani-honazi-konusuyor-ic-4

228 BİLİM İNSANI KATILACAK
Sempozyum’un açılış toplantısı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış toplantısına, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, bilim insanı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

denizli-honaz-sempozyumu-228bilim-insani-honazi-konusuyor-ic-1

Sempozyum’un açılış konuşmasını yapan Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Turgut Tok, sempozyuma 6’sı yabancı 228 bilim insanı katıldığını açıkladı. 1 panel, 1 konferans, 22 oturum ve 19 bildirinin sunulacağını Honaz Sempozyum’unun 2 gün devam edeceğini belirten Doç. Dr. Tok, “Honaz ile sempozyum yapmasaydık Denizli sempozyumlarını tamamlamış olmazdık” dedi.

denizli-honaz-sempozyumu-228bilim-insani-honazi-konusuyor-İC

Doç. Dr. Tok, sempozyum ile ilgili çalışmaların 1.5 yıl devam ettiğini vurguladı. Sempozyum’un ikinci günü Honaz’da devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı